TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Цели шест дена Португалија функционираше на 100 отсто обновлива енергија

Факултети - 29.11.2023

Благодарение на својата уникатна географска положба, Португалија навистина може да има корист од обновливите извори на енергија. Може да се пофали со над илјада километри брег, над 300 сончеви дена годишно, а кога е облачно, може да дуваат силни ...

Напредок во користењето огледала за производство на соларна енергија

Окно - 29.11.2023

Сме слушнале за производство на енергија од соларни панели, но енергија може да се произведе и со соларни колектори, односно големи огледала или леќи кои ја насочуваат сончевата светлина во тесен простор, познат како приемник.