TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се бара поголема соработка на власта со младите бизнисмени

Алсат-М - 12.06.2019

Младите бизнисмени бараат поголема соработка со државните институции, а особено со Владата. Невладиниот сектор преку истражување на терен и анкетирање на дел од институциите и стопанствениците дојде до сознанија дека потребни се поголеми напори за ...

Со подобра соработка на властите, универзитетите и приватниот сектор до развој на младинското претприемништво

Радио МОФ - 12.06.2019

Неопходна е поголема соработка помеѓу властите, универзитетите и приватниот сектор за подобрување на младинското претприемништво и вработувањето, покажа новото истражување на Институтот за европска политика.

Бектеши: Намалувањето на младинската невработеност наш приоритет

Локално - 12.06.2019

Зголемување на капацитетите на младите за да се вклучат во претприемништво, зголемување на улогата на приватниот сектор во образованието за претприемништво и зголемување на поддршката на политики што ги подобруваат економските услови за младите од ...

Повеќе од 90.4 % од вкупната стоковна размена на Република Северна Македонија е реализирана од претпријатијата вклучени ...

Бизнис Вести - 12.06.2019

Според дефинитивните податоци на Државниот завод за статистика, во 2017 година, повеќе од 90.4 % од вкупната стоковна размена на Република Северна Македонија е реализирана од претпријатијата вклучени во двата протока на стоки.

Пазарот на ЕУ најатрактивен за увоз и извоз на македонски компании

Бизнис Инфо - 11.06.2019

Фото: Pixabay Најголемо учество во структурата на извозот имаат претпријатијата што ги извезуваат своите стоки на пазарите на земјите членки на Европската унија, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Панел дискусија за младинско претприемништво и вработување

Радио МОФ - 11.06.2019

На 12 јуни (среда) со почеток во 12 часот во City Hall Center – Скопје ќе се одржи панел дискусија насловена „Можности и бариери за младинско претприемништво и вработување во приватниот сектор во Северна Македонија“ , посветена на младинската ...

Индустриските и трговските претпријатија најголеми учесници во стоковната размена

Опсервер - 11.06.2019

Претпријатијата од индустријата и трговијата ја реализираат најголемиот дел од вкупната стоковна размена на земјава со станство. Податоците на Државниот завод за статистика покакажува дека во 2017 година 90,4 отсто од вкупната стоковна размена е ...

Бектеши: Намалувањето на младинската невработеност наш приоритет

А1 On - 12.06.2019

Зголемување на капацитетите на младите за да се вклучат во претприемништво, зголемување на улогата на приватниот сектор во образованието за претприемништво и зголемување на поддршката на политики што ги подобруваат економските услови за младите од ...

Фирмите од индустријата и трговијата се најголеми учесници во стоковната размена

Нетпрес - 11.06.2019

Претпријатијата од индустријата и трговијата реализираат најголем дел од вкупната стоковна размена со странство. Податоците на Државниот завод за статистика покакажуваат дека во 2017 година 90,4 отсто од вкупната стоковна размена е направена во овие ...

Бектеши: Наш приоритет е да ги вработиме младите

Денешен - 12.06.2019

Зголемување на капацитетите на младите за да се вклучат во претприемништво, зголемување на улогата на приватниот сектор во образованието за претприемништво и зголемување на поддршката на политики што ги подобруваат економските услови за младите од ...

Индустриските и трговските претпријатија најголеми учесници во стоковната размена

Вечер Прес - 11.06.2019

Претпријатијата од индустријата и трговијата ја реализираат најголемиот дел од вкупната стоковна размена на земјава со станство. Податоците на Државниот завод за статистика покакажува дека во 2017 година 90,4 отсто од вкупната стоковна размена е ...

Бектеши: Намалувањето на младинската невработеност и создавањето на динамичен екосистем за претприемништво и иновации ...

iPortal - 12.06.2019

Зголемување на капацитетите на младите од Северна Македонија за да се вклучат во претприемништво, зголемување на улогата на приватниот сектор во образованието за претприемништво и зголемување на поддршката на политики кои ги подобруваат економските ...

Индустриските и трговските претпријатија најголеми учесници во стоковната размена

Слободен Печат - 11.06.2019

Суфицитот во размената на стоки е генериран главно од претпријатијата што му припаѓаат на секторот индустрија, а дефицитот од претпријатијата што припаѓаат на секторот трговија. Претпријатијата од индустријата и трговијата ја реализираат најголемиот ...

Бектеши: Намалувањето на младинската невработеност наш приоритет

Опсервер - 12.06.2019

Зголемување на капацитетите на младите за да се вклучат во претприемништво, зголемување на улогата на приватниот сектор во образованието за претприемништво и зголемување на поддршката на политики што ги подобруваат економските услови за младите од ...

Индустриските и трговските претпријатија најголеми учесници во стоковната размена

MakPress - 11.06.2019

Претпријатијата од индустријата и трговијата ја реализираат најголемиот дел од вкупната стоковна размена на земјава со станство. Податоците на Државниот завод за статистика покакажува дека во 2017 година 90,4 отсто од вкупната стоковна размена е ...

Бектеши: Наш приоритет е да се намали невработеноста кај младите

MakPress - 12.06.2019

Зголемување на капацитетите на младите за да се вклучат во претприемништво, зголемување на улогата на приватниот сектор во образованието за претприемништво и зголемување на поддршката на политики што ги подобруваат економските услови за младите од ...

Бектеши: Намалувањето на младинската невработеност и создавањето на динамичен екосистем за претприемништво и иновации ...

Бизнис Вести - 13.06.2019

Зголемување на капацитетите на младите од Северна Македонија за да се вклучат во претприемништво, зголемување на улогата на приватниот сектор во образованието за претприемништво и зголемување на поддршката на политики кои ги подобруваат економските ...