TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грција забрани дебели туристи да јаваат магариња

Канал5 - 11.10.2018

Забраната доаѓа откако неколку магариња завршиле со повредени рбети Забраната стапила на сила откако на интернет се појавиле слики на кои се гледа како луѓе со голема тежина јаваат магариња на островот Санторини.

Официјално: Туристите со прекумерна тежина не смеат да јаваат магариња на Санторини

Слободен Печат - 11.10.2018

Секторот за туризам на Грција стави ограничување на максималната тежина на туристите на кои им е дозволено да ги јаваат магарињата. Иницијативата за подигнување на јавната свест околу правата на животните во Грција беше успешна, па стапи на сила ...

Грција забрани дебели туристи да јаваат магариња

Вечер - 11.10.2018

Забраната стапила на сила откако на интернет се појавиле слики на кои се гледа како луѓе со голема тежина јаваат магариња на островот Санторини, објави Канал 5. Со новиот закон оние кои имаат повеќе од 100 килограми нема да можат да јаваат ...

На Санторини стапи на сила забрана - дебелите туристи не смеат да јаваат магариња

Црнобело - 10.10.2018

Акциите за поткренување на јавната свест родија со плод и грчката влада застана во одбрана на правата на животните. Грчката влада стави ограничување за максималната тежина на туристите на кои им е дозволено да јаваат магариња.

Следното лето туристите во Грција ги очекува голема промена

Макфакс - 10.10.2018

Грчката влада одлучи да ја ограничи тежината на туристите кои сакаат да јаваат на магаре за време на одморот во оваа земја. Оваа одлука дојде откако активистите го свртеа вниманието на магарињата кои мораа да се искачуваат по стрмните улици на ...

Нов закон во Грција: Туристите тешки над 100 кила нема да смеат да јаваат магариња

Република - 10.10.2018

Акциите за поткренување на јавната свест вродија со плод и грчката влада застана во одбрана на правата на животните откако стави ограничување за максималната тежина на туристите на кои им е дозволено да јаваат магариња.

Следното лето туристите во Грција ги очекува голема промена

Centar - 10.10.2018

Грчката влада одлучи да ја ограничи тежината на туристите што сакаат да јаваат на магаре за време на одморот во оваа земја. Оваа одлука дојде кога активистите го свртеа вниманието на магарињата што мораа да се искачуваат по стрмните улици на ...

Нема магариња за туристи потешки од 100 килограми: Нови правила во Грција

Женски магазин - 11.10.2018

Грчкото Министерство за рурален развој и храна објави нови прописи за да ги заштити животните. Тамошната влада одлучи да ја ограничи тежината на туристите што сакаат да јаваат на магаре за време на одморот во оваа земја.

Во Грција дебелите туристи не смеат да јаваат магариња

Шеталиште - 12.10.2018

Грчката влада одлучи да ја ограничи тежината на туристите што сакаат да јаваат на магаре за време на одморот во оваа земја. Оваа одлука дојде кога активистите го свртеа вниманието на магарињата што мораа да се искачуваат по стрмните улици на ...