TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британска учителка која научила 35 јазици на свои ученици наградена со милион долари

Сакам да кажам - 20.03.2018

Британката Андрија Зафираку беше прогласена за најдобра учителка на светот, за што доби и награда од еден милион долари. Триесет и деветгодишната Зафираку, која предава уметност во едно училиште во Брент во северозападен Лондон, ја прими наградата ...

(ВИДЕО) Награда од милион долари за најдобрата учителка на светот: Оваа жена научила 35. јазици на своите ученици ...

Екран - 20.03.2018

Британската учителка Андриа Зафиракоу ги научила основите на 35 јазици на своите ученици, бегалци, за да што подобро комуницира со нив и нивните родители. Нејзината предаденост и љубов кон работата и ја обезбедило титулата на најдобра учителка на ...

Еден милион долари за најдобрата учителка на светот

Макфакс - 19.03.2018

Учителката од Велика Британија, Андрија Зафираку е добитничка на наградата од еден милион долари, која ѝ е доделена на Глобалниот форум за образование во Дубаи. Таа се најде меѓу 50 финалисти.

Милион долари за најдобра наставничка во свет!

Вечер - 19.03.2018

Андрија Зафира по потекло од Србија добитничка на награда од еден милион долари Наставничката Андрија Зафира (по потекло србинка) од Велика Британија на шестиот форун Глобален форум за образование и вештини во Дубаи прогласена е за најдбра ...

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

Фактор - 20.03.2018

Андрија Зафираку, учителката од Велика Британија е добитничка на наградата од еден милион долари, која ѝ е доделена на Глобалниот форум за образование во Дубаи. Таа се најде меѓу 50 финалисти.

Наставничка од Британија освоила милион долари

Факултети - 19.03.2018

( Фото: Youtube screenshot ) Наставничката Андрија Зафиракоу од Лондон ја освоила престижната награда за наставници „Глобал тичер прајз“ и милион долари поради работата со деца во внатрешноста на Лондон.

Професорка од Британија освои милион долари

Локално - 18.03.2018

Учителката Андрија Зафиракоу од Лондон освои престижна награда „Global teacher prize“ и милион долари, за работа со деца од внатрешноста на Лондон. Таа работи во средина каде англискиот јазик често е втор јазик, убиствата чести, а како што наведува ...

Еден милион долари за најдобрата учителка на светот

Вечер - 19.03.2018

Учителката од Велика Британија, Андрија Зафираку е добитничка на наградата од еден милион долари, која ѝ е доделена на Глобалниот форум за образование во Дубаи. Таа се најде меѓу 50 финалисти.

ВИДЕО: Милион долари за најдобра наставничка во светoт

Студенти - 20.03.2018

Наставничката Андрија Зафира (по потекло Србинка) од Велика Британија на шестиот форун Глобален форум за образование и вештини во Дубаи прогласена е за најдбра наставничка во свет и доделен и е награда од милион долари.

Најдобрата учителка на светот доби еден милион долари

Денар - 19.03.2018

Учителката од Велика Британија, Андрија Зафираку е добитничка на наградата од еден милион долари, која ѝ е доделена на Глобалниот форум за образование во Дубаи. Таа се најде меѓу 50 финалисти.

Наградена со еден милион долари: Таа е најдобрата учителка на светот

Таратур - 20.03.2018

Британската учителка Андрија Зафираку е ја доби овогодинешната финансиска награда во висина од еден милион долари откако беше прогласена за најдобра учителка на светот. Наградата ѝ беше доделена на Глобалниот форум за образование во Дубаи.