TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мало рибарско село се претворило во економски ѕвер: Некогаш тука живееле 30.000 луѓе, а денес е еден од најмоќните ...

Точка - 13.03.2018

Во кинеската населба Шенжен некогаш живееле околу 30.000 луѓе, а денес бројот на жители надминал 12 милиони. Тоа денес е град со една од најмоќните економии во источна Азија. Во 1980. година Шенжен бил прогласен за една од пет специјални економски ...

(ВИДЕО) Ова мало место стана „економски ѕвер“

Фактор - 13.03.2018

Во Шенжен во Кина некогаш живееле 30.000 луѓе, а денес има над 12 милиони жители. Денес ова е град со најголема економска моќ во Источна Азија. Во 1980 година ова место е прогласено за едно од пет специјални економски зони.