Гулашот приготвен од свински врат е многу повкусен отколку ако се приготвува од бут или плешка. Месото е порастресено и попрошарано со тенки слоеви маснотија, која во текот на готвењето се топи, а на гулашот му дава побогат вкус.
Оваа мусака е за сите годишни времиња. Компир, пилешко бело месо, морков, ориз, малку панцета и кромид. Едноставно се реди, се пече и се ужива. 4-5 големи компири 500-600 пилешко бело месо без кожа и коски 1 главица кромид 2 полни раце ориз 1 ...
Кога го приготвувате рижото, не мора стриктно да се држите според рецептот, туку слободно можете да комбинирате, да додавате или одземате состојки кои вие си ги сакате. Јадењето е многу лесно, а може да се приготви од зеленчук кој што го имате во ...
Еден од триковите за совршена супа е да додадете кора од пармезан или некое друго квалитетно сирење. Густа супа е идеален спас за вишокот печен компир, а со „мала помош“ на сланина и павлака, можете да подготвите оброк на кој нема да можете да му ...
Сите сакаме вкусен печен компир кој горе крцка, а внатре се топи во уста. Имено, компирите кои ги печете ќе бидат повкусни и со поубава боја ако пред печење парчињата ги извалкате во малку брашно. Ќе биде вкусен и со интензивна боја на чинија.
Сочно и вкусно селско месо во истант компир пире. Се разбира дека ако не користите компир во снегулки, можете да си го подготвите и со варен компир по ваш вкус. Подготовка 1. Месото го сечкаме на коцки- залчиња.
Направете вкусен печен компир со кора. Состојки: 1 кг. компир сол, бибер, црвен пипер, оригано и вегета маслиново масло 50 мл. пиво 3 чешни лук Подготовка: Се лупи и мие компирот, се сече на подебели кругови и се става во плех со зачините.
Направете маринада за меко месо. Состојки: ½ шолји маслиново масло ½ шолји пиво 1 лажица мед 1 лажица сол 3 чешни лук Подготовка: Се толчи лупениот лук да стане кремаст, се ставаат масло и пиво. Се става мед и сол. Се сече месото и се прелева.
Bright side објави диета со која тврдат дека за 14. дена можат да се истопат и 10. килограми, но има неколку едноставни правила… Во текот на диетата која има малку намирници потребно е да се пијат 8. до 10.
Фото и рецепт: Снежана Кнежевиќ Брз и вкусен појадок. На овој начин лепчињата најмалку впиваат масло. 5-6 јајца 200 г ситно сирење 500 мл млеко 1 лажичка морска сол 2 лажици маслиново масло 11 парчиња леб 1-2 лажички оригано кечап, сирење, јогурт, ...
Брускетите со моцарела се лесен оброк, или предјадење, односно закуска која можете да ја подготвите за многу прилики. Постојат многу рецепти за оваа италијанска закуска, но основата секогаш е иста, лепче, моцарела сирење и домати.
Здрав и вкусен доручек! Состојки: 600 гр спанаќ 2 парчиња праз 2 чешниња лук 2 црвени пиперки 2 јајца 1 шолја млеко 1 лажица маслиново масло 1 лажица сол 1 лажица кари малку бибер 200 гр моцарела 1 лажица маст Начин на подготовка: Загрејте ја ...
Крем супата од компири е одлично предјадење кое со својот богат вкус и арома ќе ги разбуди сите ваши сетила. Ова е здрава и вкусна крем супа која ќе им се допадне на сите. Ви ја препорачуваме за вашето утрешно мени. 1 кг.
Соодветниот сос, дури и од најобично печеното пиле или пропржениот стек, знае да направи гастрономско уживање. Ова се 5-те сосови кои најдобро одат со вкусот на пилешкото месо: Состојки: Во едно тавче ставете масло за готвење, па во него пропржете ...
Пилешкото месо е вид на месо кое меѓу првите се воведува во дохраната поради достапноста, неутралниот вкус, лесната подготовка и составот. Потребно: Како идеална количина за секоја намирници нека ви послужи големината на дланката на бебето.
Направете вкусна маринада за свинско месо. Состојки: 2 лажици сенф 400 гр. бујон од месо 2 лажици маргарин 2 лажици брашно 2 лажици кисела павлака 1 лажица лимонов сок 1 жолчка сол и бибер Подготовка: Се става маргарин во тава и се додава брашно, се ...
Соодветниот сос, дури и од најобично печеното пиле или пропржениот стек, знае да направи гастрономско уживање. Ова се 5-те сосови кои најдобро одат со вкусот на пилешкото месо: 1. Сос со бело вино Состојки: 1/3 шолја ситно сечкан кромид ½ шолја ...