TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прилеп е избрана за најеколошка општина

Телма - 20.03.2019

Наспроти енормното загадување зимава откако Прилеп за првпат постави една мерна станица во центарот на градот, денеска е избрана за најеколошка општина. Наградата доѓа по избор на компанијата Пакомак, која својата одлука ја темелеше врз основа на ...

Еколошки признанија за Прилеп, Кавадарци, Центар и Карпош

Алфа - 20.03.2019

Прилеп е најеколошка општина во Македонија. На второ место е Кавадарци, а третото место го делат скопските Центар и Карпош. Изборот го направи компанијата за рециклирање „Пакомак“. Прилеп најавува и нови инвестиции во овој дел – еден милион евра ќе ...

Прилеп најеколошка општина, следуваат Кавадарци, Карпош и Центар

Независен - 20.03.2019

Општината Прилеп ќе добие модерно еколошко детско игралиште, откако на конкурсот на компанијата „Пакомак“ го освои првото место за најеколошка општина. Второто место ѝ припадна на Општина Кавадарци, а третото место го делат две скопски општини, ...

Центар и Карпош најеколошки општини – „Ќе почнеме со градење парк“, вели Богоев

ТВ21 - 20.03.2019

Општина Центар и Карпош се избрани за најеколошки општини во град Скопје за 2018 година, од компанијата Макомак. На овој натпревар се пријавија 7 општини, но жирито кое беше составено од членови од Министерството за животна средина, невладини ...

Општина Прилеп избрана за најеколошка општина во Македонија за 2018 година

Нетпрес - 20.03.2019

Денеска во Стопанската комора компанијата Пакомак го финализираше конкурсот за избор на најеколошка општина за 2018 година. Според претходно зададените критериуми нивната комисија се одлучи на ниво на Македонија наградата да ја додели на 4 општини и ...

Карпош и градоначалникот Богоев меѓу „топ“ наградените еко општини

Скопје инфо - 20.03.2019

Општина Карпош е добитник на високо признание - награда на конкурсот за „Избор на најеколошки Градоначалник и Општина за 2018 година“, кој го организираа „Балкан Еко Институт„ и „Пакомак“.

Центар и Карпош најеколошки општини – „Ќе почнеме со градење парк“, вели Богоев

4NEWS - 21.03.2019

Општина Центар и Карпош се избрани за најеколошки општини во град Скопје за 2018 година, од компанијата Макомак. На овој натпревар се пријавија 7 општини, но жирито кое беше составено од членови од Министерството за животна средина, невладини ...

Општина Прилеп избрана за најеколошка општина во Македонија за 2018 година

Денар - 20.03.2019

Денес во Стопанската комора компанијата Пакомак го финализираше конкурсот за избор на најеколошка општина за 2018 година. Според претходно зададените критериуми нивната комисија се одлучи на ниво на Македонија наградата да ја додели на 4 општини и ...

Oпштина Карпош и градоначалникот Богоев на врвот од наградените од областа на екологијата

iPortal - 20.03.2019

Општина Карпош е добитник на високо признание – награда на конкурсот за „Избор на најеколошки Градоначалник и Општина за 2018 година“, кој го организираа „Балкан Еко Институт„ и „Пакомак“.

Општина Прилеп избрана за најеколошка општина во Македонија за 2018 година

Точка - 20.03.2019

Денес во Стопанската комора компанијата Пакомак го финализираше конкурсот за избор на најеколошка општина за 2018 година. Според претходно зададените критериуми нивната комисија се одлучи на ниво на Македонија наградата да ја додели на 4 општини и ...

Прилеп е најеколошка општина

+инфо - 20.03.2019

Општината Прилеп е првонаградена на конкурсот за најеколошка општина на ниво на Македонија за 2018 година што го објави компанијата „Пакомак“. На денешниот настан во Стопанската комора на Македонија им беа врачени наградите на четирите општини кои ...

Општина Прилеп избрана за најеколошка општина во Македонија за 2018 година

Опсервер - 20.03.2019

Општината Прилеп е првонаградена на конкурсот за најеколошка општина на ниво на Македонија за 2018 година што го објави компанијата Пакомак. На денешниот настан во Стопанската комора на Македонија им беа врачени наградите на четирите општини кои се ...

Прилеп e избрана за најеколошка општина

Тера - 20.03.2019

Општината Прилеп е првонаградена на конкурсот за најеколошка општина на ниво на Македонија за 2018 година што го објави компанијата Пакомак. На денешниот настан во Стопанската комора на Македонија им беа врачени наградите на четирите општини кои се ...

Општина Прилеп избрана за најеколошка општина во Македонија за 2018 година

MTM - 21.03.2019

Општината Прилеп е првонаградена на конкурсот за најеколошка општина на ниво на Македонија за 2018 година што го објави компанијата Пакомак. На денешниот настан во Стопанската комора на Македонија им беа врачени наградите на четирите општини кои се ...