TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

20 милијарди долари инвестиција во вештачка интелигенција

Пари - 21.11.2020

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција до 2030. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври започна стратегија за вештачка интелигенција, со цел да привлече инвеститори во рамките на амбициозниот план на ...

Арапски пресврт кон вештачка интелегенција “тежок” 20 милијарди долари

Денар - 21.11.2020

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари (околу 16,9 милијарди евра) во вештачка интелигенција до 2030 година, соопштија тамошните власти. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври започна стратегија за вештачка интелигенција за ...

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

USB - 21.11.2020

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари (околу 16,9 милијарди евра) во вештачка интелигенција до 2030 година, соопштија тамошните власти. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври започна стратегија за вештачка интелигенција за ...