TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДЕТАЛИ ОД ГОЛЕМАТА ТАЈНА МИСИЈА: Како Полска си го врати дома златото вредно четири милијарди фунти

Слободен Печат - 03.12.2019

Во акцијата учествувале авиони, хеликоптери, камиони и специјалци кои се грижеле дека 8.000 парчиња злато, кои тежат околу 100 тони, безбедно да ќе вратат дома. Полска, која во последните две години нагло ги зголеми своите резерви на злато, врати ...

Детали од тајната мисија: Полска повлече 100 тони злато од Велика Британија

Точка - 03.12.2019

Полска, земја која во последните две години забрзано ги зголемува своите резерви на злато, повлече околу 100 тони злато од трезорот на Централната банка на Велика Британија во Лондон. Во тајната мисија на полската влада, златото чија што вредност се ...