TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопје ќе добие булевар „Есма Реџепова“

Скопје24 - 12.01.2018

Почината кралица на ромската музика Есма Реџепова-Теодосиевска наскоро ќе добие булевар во Скопје што ќе го носи нејзиното име. Иницијатива за вакво именување постои поодамна, а ќе биде реализирана за кусо време.

Булевар во Скопје ќе го носи името на Есма Реџепова

МК News - 12.01.2018

Кралицата на ромската песна, славната скопјанка Есма Реџепова-Теодосиевска, наскоро во Скопје ќе добие булевар кој ќе го носи нејзиното име. По тој повод вчера во Министерството за култура кај министерот Роберт Алаѓозовски беа примени ...

Булевар во Скопје ќе се именува по Есма Реџепова

+инфо - 13.01.2018

Локацијата на булеварот уште не е дефинирана, сега-засега ова е само предлог. Кралицата на ромската песна, славната скопјанка Есма Реџепова-Теодосиевска, наскоро во Скопје ќе добие булевар кој ќе го носи нејзиното име.

Булевар во Скопје ќе го носи името на Есма Реџепова

Курир - 13.01.2018

Кралицата на ромската песна, славната скопјанка Есма Реџепова-Теодосиевска, наскоро во Скопје ќе добие булевар кој ќе го носи нејзиното име. По тој повод вчера во Министерството за култура кај министерот Роберт Алаѓозовски беа примени ...

Булевар во Скопје ќе го носи името на Есма Реџепова

Нетпрес - 13.01.2018

Кралицата на ромската песна, славната скопјанка Есма Реџепова-Теодосиевска, наскоро во Скопје ќе добие булевар кој ќе го носи нејзиното име. По тој повод вчера во Министерството за култура кај министерот Роберт Алаѓозовски беа примени ...

Булевар во Скопје ќе го носи името на Есма Реџепова

Пулс24 - 13.01.2018

Кралицата на ромската песна, славната скопјанка Есма Реџепова-Теодосиевска, наскоро во Скопје ќе добие булевар кој ќе го носи нејзиното име. По тој повод вчера во Министерството за култура кај министерот Роберт Алаѓозовски беа примени ...