TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се очекува експертизата на Венецијанската комисија за Законот за јазиците

Канал5 - 22.11.2019

Ќе почекаме да ги видиме и официјални забелешки на Венецијанската комисија за Законот за јазици, но секое враќање назад не и’ служи на земјата и на меѓуетничките односи, вели претседателот ДУИ, Али Ахмети .

Доделена државната награда „22 Ноември“

Макфакс - 22.11.2019

Денеска во Кристална сала на Собранието во 13 часот, Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“ ја додели државната награда „22 Ноември“ за 2019 година, за признание кон луѓето од политичкиот, културниот и општествениот живот во ...

Џафери: Одлуките од Битолскиот конгрес столб во издигнувањето на албанската култура и образование

Нетпрес - 22.11.2019

Одлуките од Битолскиот конгрес претставуваат еден од столбовите кои помогнале во издигнувањето за едно скалило повисоко на албанската култура и образование, но и за натамошното консолидирање во насока на развојот и напредокот на Албанците, со јасно ...

Давид Хосафлок, Кимете и Аднан Агаи добитници на наградата „22 Ноември“

Макфакс - 22.11.2019

Научникот, историчар и хуманист Давид Хосафлок и просветните ветерани, Кимете и Аднан Агаи, се добитници на државната награда „22 Ноември“ за признание кон луѓето од политичкиот, културниот и социјалниот живот во Република Северна Македонија, кои ...

Давид Хосафлок, Кимете и Аднан Агаи добитници на наградата „22-ри Ноември“

Точка - 22.11.2019

Научникот, историчар и хуманист Давид Хосафлок и просветните ветерани, Кимете и Аднан Агаи, се добитници на државната награда „22 Ноември“ за признание кон луѓето од политичкиот, културниот и социјалниот живот во Република Северна Македонија, кои ...

Џафери: Одлуките од Битолскиот конгрес столб во издигнувањето на албанската култура и образование

Либертас - 22.11.2019

Одлуките од Битолскиот конгрес претставуваат еден од столбовите кои помогнале во издигнувањето за едно скалило повисоко на албанската култура и образование, но и за натамошното консолидирање во насока на развојот и напредокот на Албанците, со јасно ...

Џафери: Одлуките од Битолскиот конгрес столб во издигнувањето на албанската култура и образование

MakPress - 22.11.2019

Одлуките од Битолскиот конгрес претставуваат еден од столбовите кои помогнале во издигнувањето за едно скалило повисоко на албанската култура и образование, но и за натамошното консолидирање во насока на развојот и напредокот на Албанците, со јасно ...

Доделени наградите „22 Ноември”

МКД - 22.11.2019

Научникот, историчар и хуманист Давид Хосафлок и просветните ветерани Кимете и Аднан Агаи се добитници на државната награда „22 Ноември“ за признание кон луѓето од политичкиот, културниот и социјалниот живот во Македонија, кои придонеле во ...

Доделена државната награда „22 ноември“

Н.Македонија - 22.11.2019

Денеска во Кристална сала на Собранието во 13 часот, Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“ ја додели државната награда „22 Ноември“ за 2019 година, за признание кон луѓето од политичкиот, културниот и општествениот живот во ...