TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се празнуваат Св. рамноапостолна Нина Грузиска и св. Сава

Курир - 27.01.2022

Света Нина потекнува од благородничко кападокиско семејство. Од мала била воспитана во Христовиот дух. Подоцна отишла во Грузија, го покрстила грузиското царско семејство и до крајот на животот (335 г.

Денеска ги празнуваме Св. рамноапостолна Нина Грузиска и св. Сава

4NEWS - 27.01.2022

Секоја година на 27 јануари Србија го слави еден од најголемите православни празници – Свети Сава или Савиндан, празник посветен на најголемиот српски светец, заштитник на училиштата, учителите и учениците.

Утре се празнуваат Света Нина и Свети Сава

Курир - 26.01.2022

Света Нина, просветителка на Грузија Роднина на Светиот великомаченик Георгиј и на ерусалимскиот патријарх Јувенал. Бидејќи мајка и и татко и, кападокиски благородници, се замонашија, беше воспитана под надзор на патријархот Јувенал.

Утре се празнуваат Света Нина и Свети Сава

Zoom - 26.01.2022

Света Нина, просветителка на Грузија Роднина на Светиот великомаченик Георгиј и на ерусалимскиот патријарх Јувенал. Бидејќи мајка и и татко и, кападокиски благородници, се замонашија, беше воспитана под надзор на патријархот Јувенал.

Утре се празнуваат Света Нина и Свети Сава

Нетпрес - 26.01.2022

Света Нина, просветителка на Грузија Роднина на Светиот великомаченик Георгиј и на ерусалимскиот патријарх Јувенал. Бидејќи мајка и и татко и, кападокиски благородници, се замонашија, беше воспитана под надзор на патријархот Јувенал.

Се празнуваат Св. рамноапостолна Нина Грузиска и св. Сава

Zoom - 27.01.2022

Света Нина потекнува од благородничко кападокиско семејство. Од мала била воспитана во Христовиот дух. Подоцна отишла во Грузија, го покрстила грузиското царско семејство и до крајот на животот (335 г.