TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пајат: САД нема зошто да се меша во спроведувањето Преспанскиот договор

Мета - 22.07.2019

Во однос на сите работи околу Преспанскиот договор, ќе оставам грчката влада да зборува за тоа. САД се фокусирани на зачленувањето на Северна Македонија во НАТО и на тоа ќе се насочиме и есенва, вели амбасадорот на САД во Грција, Џефри Пајат, во ...

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

+инфо - 22.07.2019

Гледам големи можности за грчките бизниси во Северна Македонија. Но, како што реков, ќе и оставам на владата да говори за политиката во односите со Северна Македонија. Нашиот фокус како влада, како САД, е дека сега ќе ја поддржиме оваа земја да ...

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

Локално - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

Вечер - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

Слободен Печат - 22.07.2019

Американскиот амбасадор додава дека тие ја поддржуваат улогата на Грција во Северна Македонија, а како пример го дава надгледувањето на воздушниот простор од грчки воени авиони и ги споменува можностите за билатерална соработка.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

24Инфо - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини”.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

Опсервер - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

Press24 - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

MTM - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

1tv - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

Либертас - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

А1 On - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.

Пајат: Поддршка за Северна Македонија да стане силна и ефективна членка на НАТО

24 Вести - 22.07.2019

Фокусот на САД е да ја поддржиме Северна Македонија да стане моќна и ефективна членка на НАТО, вели американскиот амбасадор во Грција, Џефри Пајат во интервјуто за грчкиот весник „Катимерини“.