TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За заболените од хепатит нема лекови на позитивната листа

Телма - 22.11.2019

Околу 25 илјади луѓе во државата се заболени од вирусни хепатити, но за нив нема лекови на позитивната листа. Терапијата за хепатитис Б, пациентите имаат можност да ја набават само приватно и изнесува колку просечна плата кај нас.

Во Македонија се зголемува бројот на лица со карцином и цироза на црниот дроб

Тера - 22.11.2019

Хепар Центар Битола по седми пат е дел од европското одбележување на Европска недела за тестирање на Хепатитис и ХИВ. Секоја година 1,4 милиони луѓе во светот умираат од вирусен хепатит, но сите овие смртни случаи можат да се спречат.

Терапијата за хепатитис да се стави на позитивна листа, бараат од Хепар Центарот во Битола

Сакам да кажам - 22.11.2019

Терапијата за хепатитис што поскоро да се стави на позитивна листа за да можат пациентите навреме да се лекуваат и да не стигнуваат до трансплантација на црниот дроб, бараат од Хепар Центарот од Битола.

„Минус или плус – се живее со секој статус!“ – Настан во „Котур“ за почеток на Европската недела на тестирање за ХИВ

Радио МОФ - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Европска недела за тестирање на хепатитис и ХИВ во Битола

Сител - 22.11.2019

Битолската невладина организација Хепар центар, денеска по седми пат се вклучува во одбележување на Европска недела за тестирање на хепатитис и ХИВ, која се реализира во партнерство со Светската здравствена организација, Европската асоцијација на ...

Со подобра свест и разбирање може да се спречи хепатитисот

Тера - 21.11.2019

Секоја година 1,4 милиони луѓе умираат од вирусен хепатит. Сепак, сите овие смртни случаи можат да се спречат. Со подобра свест и разбирање може да се спречи хепатитисот и да се елиминира оваа болест со што ќе се спасат 4.000 животи на ден.

Европска недела за тестирање на хепатитис и ХИВ во Битола

4NEWS - 22.11.2019

Битолската невладина организација Хепар центар, денеска по седми пат се вклучува во одбележување на Европска недела за тестирање на хепатитис и ХИВ, која се реализира во партнерство со Светската здравствена организација, Европската асоцијација на ...

Тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

24 Вести - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Европска недела на тестирање за ХИВ: 35% од луѓето со ХИВ не се свесни дека го имаат вирусот

Макфакс - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

Либертас - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Од денес бесплатно тестирање за ХИВ во Младинскиот центар на ХЕРА

Сакам да кажам - 22.11.2019

Од денес до следниот петок во Младинскиот центар на ХЕРА „Сакам да знам” на Водно ќе биде достапно бесплатно и доверливо тестирање и советување за ХИВ со брзи тестови, секој работен ден од 17 до 21 часот и за време на викендот од 11 до 15 часот.

Бесплатни и доверливи тестови по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

Локално - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

24Инфо - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај” се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Европска недела за тестирање на хепатитис и ХИВ во Битола

Вечер Прес - 22.11.2019

Битолската невладина организација Хепар центар, денеска по седми пат се вклучува во одбележување на Европска недела за тестирање на хепатитис и ХИВ, која се реализира во партнерство со Светската здравствена организација, Европската асоцијација на ...

Тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

МКД - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај" се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

Канал5 - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај" се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Европска недела на ХИВ: Бесплатно тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА

Денешен - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

ХЕРА со бесплатно и доверливо тестирање и советување по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

CivilMedia - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

Република - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај” се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

ХЕРА: Бесплатни тестови по повод Европската недела на тестирање за ХИВ

iPortal - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Бесплатни тестирања за ХИВ во Скопје во рамките на Европската недела

Мета - 22.11.2019

Во рамките на одбележувањето на Европската недела на тестирање за ХИВ (22-29.11.2019), ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување, организира неколку настани, во рамките на кои и ќе се врши бесплатно тестирање на заинтересираните за ...

Почнува Европската недела на тестирање за ХИВ

+инфо - 22.11.2019

Според проценките на ХЕРА, денес во нашата држава 35 проценти од луѓето со ХИВ не се свесни дека се позитивни Под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“, од 22 до 29 ноември, се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста ...

Европска недела на тестирање за ХИВ: 35% од луѓето со ХИВ не се свесни дека го имаат вирусот

Точка - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Тестирање во Младинскиот центар на ХЕРА по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

Опсервер - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Неделава бесплатно тестирање за ХИВ

Н.Македонија - 22.11.2019

Под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ од денес до 29 ноември се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Во Битола се одржува Европската недела за тестирање на хепатитис и ХИВ

MakPress - 22.11.2019

Битолската невладина организација Хепар центар, денеска по седми пат се вклучува во одбележување на Европска недела за тестирање на хепатитис и ХИВ, која се реализира во партнерство со Светската здравствена организација, Европската асоцијација на ...

Во Младинскиот центар на ХЕРА ќе се извршат тестирања по повод Европска недела на тестирање за ХИВ

MakPress - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Европска недела на тестирање за ХИВ: 35% од луѓето со ХИВ не се свесни дека го имаат вирусот

MTM - 22.11.2019

Од 22 до 29 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“ се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ кон која, веќе шеста година по ред, се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Направи ХИВ тест – мобилна апликација за Информации за ризици и тестирања

Сакам да кажам - 22.11.2019

Информации поврзани со ризикот од пренос и заштитата од ХИВ граѓаните може да дознаат и на мобилната андроид апликација Направи ХИВ тест, велат од здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.