TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Приштина цела недела ќе се гледаат македонски филмови

Сакам да кажам - 02.12.2019

Со проекцијата на „Среќна Нова ’49“ на режисерот Столе Попов, вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина започнува Неделата на македонски филм, во организација на Кинотеката на Северна Македонија и Филмскиот центар „Вардар филм“.

Недела на македонскиот филм во Приштина

А1 On - 02.12.2019

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември.

Недела на македонски филм во Косово

Макфакс - 02.12.2019

Со проекцијата на фимот „Среќна нова ’49“ од Столе Попов вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина започнува Неделата на македонски филм. Денес на пладне, пак, на Универзитетот за уметности во Приштина, гостува македонскиот актер Мето Јовановски, чија ...

Недела на македонскиот филм во Приштина

Опсервер - 02.12.2019

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември.

Недела на македонскиот филм во Приштина

МКД - 02.12.2019

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември.

Недела на македонскиот филм во Косово: Се отвора вечерва во Приштина со „Среќна нова 49“

Денешен - 02.12.2019

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември.

Недела на македонскиот филм во Приштина

MakPress - 02.12.2019

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември.

До 7 декември: Македонски филмови се прикажуваат во Приштина

Вечер Прес - 02.12.2019

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во која главната улога ја толкува познатиот македонски театарски и филмски актер Мето Јовановски, а во режија на Столе Попов, во киното „Абц“ во главниот град на Косово, Приштина започна „Неделата на ...

Со „Среќна нова ’49“ почнува Неделата на македонски филм во Косово

Република - 02.12.2019

Со проекцијата на фимот „Среќна нова ’49“ од Столе Попов вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина почнува Неделата на македонски филм. Денес на пладне, пак, на Универзитетот за уметности во Приштина гостува македонскиот актер Мето Јовановски, чија улога ...