TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс” и „твикс”

Слободен Печат - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс” и „твикс” на производителот „Дукатос”, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос” ...

Вечерен преглед: Секој час се отвораат нови жаришта низ земјава, ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар ...

Frontline - 05.08.2021

Во Скопје моментно се активни 18 пожари од кои три се најкритични, во Кучково кон Горно Свиларе, меѓу Добри Дол и Ракотинци во Сопиште, како и во Горно Блаце. Како што соопштија денеска на прес-конференција директорот на ЦУК Стојанче Ангелов и ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Опсервер - 05.08.2021

– Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на ...

Сладоледите „сникерс“ и „твикс“ повлечени од пазарот во Црна Гора, Бих и Србија поради пестицидот етилен оксид, во ...

MakPress - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Ќе се повлечат ли сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“?

Независен - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Frontline - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс” и „твикс” на „Дукатос”

24Инфо - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс” и „твикс” на производителот „Дукатос”, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос” ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс” и „твикс” на „Дукатос”

Бизнис Вести - 05.08.2021

Скопје, 5 август 2021 (МИА) – Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс” и „твикс” на производителот „Дукатос”, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ).

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Курир - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Press24 - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Либертас - 05.08.2021

– Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Вечер Прес - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Вонредна инспекција за сладоледите „сникерс“ и „твикс“, откако во повеќе земји се повлечени од употреба

Република - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

АХВ врши контрола кај двајца увозници: Дали сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукат“ ќе бидат повлечени?

Локално - 05.08.2021

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) добиленотификација за увезени небезбедни кондиторски производи кои во својот состав содржат адитив со наод на етилен оксид. Ова следува откако сладоледите „сникерс” и „твикс“, како и овошниот јогурт со ...

Во тек инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Бриф - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Инспекциска контрола кај двајца увозници за сладоледите „сникерс” и „твикс”

Нетпрес - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...

Инспекциска контрола за сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на „Дукатос“

Денешен - 05.08.2021

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) наскоро треба да соопшти дали ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти .

АХВ ја испитува исправноста на сладоледите „сникерс“ и „твикс“

Скопско Ехо - 05.08.2021

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) наскоро ќе соопшти дали ќе бидат повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“. Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ веќе не ...

АХВ во инспекција, можно повлекување на некои сладоледи од маркетите

Р.С.Европа - 05.08.2021

Агенцијата за храна и ветеринарство врши инспекција кај двата увозника за македонскиот пазар на сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“ по што ќе се одлучи дали ќе бидат повлечени од продажба.

АХВ врши инспекциска контрола на сладоледите „сникерс“ и „твикс“

МКД - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос" ...

Вонредна контрола за сладоледите „сникерс“ и „твикс“, откако во некои земји се повлечени од употреба

Lider - 05.08.2021

Ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“ на производителот „Дукатос“, се очекува наскоро да соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Овие два вида сладоледи, како и овошниот јогурт со рибизла на „Дукатос“ ...