TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со концерт на Фабио Барбагало и филмови: Афирмирање на италијанската култура во Македонија

Вечер - 17.05.2018

Скопската публиката имаше можност да ужива во прекрасните звуци на гитарата на италијанскиот музичар Фабио Барбагало, кој вчеравечер одржа концерт во Даут-пашинот амам. Тој се претстави со композиции од Паганини, како и од неколку француски, шпански ...

Концерт на гитаристот Фабио Барбагало

А1 On - 17.05.2018

Вчера во Даут Пашин Амам се одржа концерт на гитаристот Фабио Барбагало. Настанот го организираше Институтот Данте Алигиери од Скопје во чест на големиот италијанскио поет Данте Алигиери, патрон на Асоцијацијата Данте Алигиери.

Фабио Барбагало вечерва во Даут Пашин Амам

Н.Македонија - 16.05.2018

Институтот Данте Алигиери во Скопје (www.ladante.mk) ќе го оддбележи роденденот на Данте Алигиери со концерт на италијанскиот гитарист Фабио Барбагало кој ќе се оддржи вечерва во Даут Пашин Амам во 19.30 часот.

Концерт на Фабио Барбагало вечерва во Даут Пашин Амам

Сител - 16.05.2018

Со концертот на италијанскиот гитарист Фабио Барбагало вечерва во 19.30 ч. во Даут Пашин Амам, Институтот Данте Алигиери во Скопје ( www.ladante.mk ) се вклучува во одбележувањето на роденденот на Данте Алигиери.

Концерт на Фабио Барбагало во Даут Пашин Амам

Република - 16.05.2018

Со концертот на италијанскиот гитарист Фабио Барбагало на 16 мај, (среда) во 19.30 ч. во Даут Пашин Амам, Институтот Данте Алигиери во Скопје (www.ladante.mk) се вклучува во одбележувањето на роденденот на Данте Алигиери.

Италијанскиот гитарист Фабио Барбагало, вечерва со концерт во Даут Пашин Амам

Канал5 - 16.05.2018

Со концертот на италијанскиот гитарист Фабио Барбагало на 16.05.2018 (среда) во 19.30 ч. во Даут Пашин Амам, Институтот Данте Алигиери во Скопје (www.ladante.mk) се вклучува во одбележувањето на роденденот на Данте Алигиери.

Концерт на Фабио Барбагало вечерва во Даутпашиниот амам

Макфакс - 16.05.2018

Со концертот на италијанскиот гитарист Фабио Барбагало вечерва во 19.30 часот во Даутпашиниот амам, Институтот „Данте Алигиери“ во Скопје ( www.ladante.mk ) се вклучува во одбележувањето на роденденот на Данте Алигиери.

Концерт на италијанскиот гитарист Фабио Барбагало вечерва во Даут Пашин Амам

Вечер - 16.05.2018

Со концертот на италијанскиот гитарист Фабио Барбагало денеска во 19.30 ч. во Даут Пашин Амам, Институтот Данте Алигиери во Скопје се вклучува во одбележувањето на роденденот на Данте Алигиери.