TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За само 10.000 евра МИГ од Албанија

+инфо - 15.04.2019

За само 10.000 евра може да си купите МИГ од Албанија. Официјална Тирана одлучи да продаде и да отпише поголем дел од воздухопловните сили што датираат од времето на социјализмот. На овие воздушни реликвии да им дадат нов дом изразија желба и музеи ...

Најевтините балкански борбени авиони: Нашите соседи ги продаваат по цена на половен автомобил!

Точка - 15.04.2019

На северот на соседна Албанија се наоѓа воена база која најдобро го отсликува комунистичкото минато на земјата. Албанската армија некогаш го контролирала комплексот кој располага со тунели со должина од 600 метри, а сега „Гјадер“ е складиште на ...

Албанија ги продава своите прастари мигови (ВИДЕО)

МКД - 15.04.2019

На соголена планина на северот на Албанија се наоѓа портата кон албанското комунистичко минато. Вкопана во срцето на планината, зад масивни челични рати, скриена е авионска база. Тие 600 метри планински тунели некогаш вриело од војнички живот, но ...

Албанија продава стари „мигови“ по цена од 10 илјади евра

Макфакс - 15.04.2019

Официјална Тирана одлучи да распродаде и отпише најголем дел од своето воено воздухопловство кое датира од времето на социјализмот. Музеи, училишта и колекционери изразија намера на овие воздухоплови да им дадат нов дом.

Албанија распродава стари авиони МИГ по 10.000 евра

Локално - 15.04.2019

Три децении по падот на комунизмот, Албанија одлучи да ги продаде старите советски и кинески авиони, така што еден МИГ може да се купи за само 10.000 евра. Албанските МиГ 17, 19 и 21 одамна се отпишани од употреба.

Албанија ги продава своите прастари „мигови“ – некои и по цена од 10.000 евра

ММС - 15.04.2019

На соголена планина на северот на Албанија, вкопана во срцето на планината, зад масивна челична порта, скриена е албанска воздушна база. Во неа неколку десетици застарени авиони „миг“ што собираат прашина.

Купете си МИГ за само 10.000 евра!

Слободен Печат - 16.04.2019

Официјална Тирана одлучи да продаде и да отпише поголем дел од воздухопловните сили што датираат од времето на социјализмот. Музеите, училиштата и колекционерите ја изразија својата намера на овие воздушни реликвии да им дадат нов дом.

Албанија продава стари „мигови“ по цена од 10 илјади евра

24Инфо - 15.04.2019

Официјална Тирана одлучи да распродаде и отпише најголем дел од своето воено воздухопловство кое датира од времето на социјализмот. Музеи, училишта и колекционери изразија намера на овие воздухоплови да им дадат нов дом.