TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пионерски проект: Професионализација на уличните танци во Македонија

Вечер Прес - 23.02.2021

„Професионализација на уличните танци и култура, обезбедувајќи структуриран, долгорочен процес за едукација на младите и обезбедувајќи можност за издигнување на танцовата сцена кај нас на значително повисоко ниво“, се целите на проектот ВАДА ...

Започнува ВАДА – првата академија за улични танци која ќе донесе светски предавачи од САД во нашата земја!

Екран - 23.02.2021

Американската Амабсада во С.Македонија и Битрикс Културен Центар креатори на голем и значаен пионерски проект во урбаните танци! Од 21.02.2021 започна проектот ВАДА – Виртуелна Американска Танцова Академија во креација на координаторката Ивана ...

Почнува ВАДА – првата академија за улични танци

МКД - 23.02.2021

Од 21 февруари почна проектот ВАДА - Виртуелна американска танцова академија во креација на координаторката Ивана Балабанова од Битрикс културно-уметнички центар и Амбасадата на САД во Македонија, а во кој како партнери се јавуваат КСП „Центар ...

Започнува ВАДА – првата академија за улични танци со предавачи од САД

Опсервер - 23.02.2021

– Професионализација на уличните танци и култура, обезбедувајќи структуриран, долгорочен процес за едукација на младите и обезбедувајќи можност за издигнување на танцовата сцена кај нас на значително повисоко ниво се целите на проектот ВАДА – ...

Започнува ВАДА – првата академија за улични танци со предавачи од САД

24Инфо - 23.02.2021

Професионализација на уличните танци и култура, обезбедувајќи структуриран, долгорочен процес за едукација на младите и обезбедувајќи можност за издигнување на танцовата сцена кај нас на значително повисоко ниво се целите на проектот ВАДА – ...

Започнува ВАДА, првата академија за улични танци која ќе донесе светски предавачи од САД во нашата земја

еМагазин - 23.02.2021

Од 21.02.2021 започна проектот ВАДА – Виртуелна aмериканска танцова академија (ВАДА) во креација на координаторката од Битрикс Културно-уметнички центар и Американската амбасада во С.Македонија, а во кој како партнери се јавуваат КСП „ЦЕНТАР ЈАДРО“ ...

Започнува ВАДА – првата академија за улични танци со предавачи од САД

ММС - 23.02.2021

Професионализација на уличните танци и култура, обезбедувајќи структуриран, долгорочен процес за едукација на младите и обезбедувајќи можност за издигнување на танцовата сцена кај нас на значително повисоко ниво се целите на проектот ВАДА – ...

Започнува првата академија за улични танци „ВАДА“

Мета - 23.02.2021

Во креација на координаторката Ивана Балабанова од Битрикс Културно-уметнички Центар и Американската Амбасада во С.Македонија, од 21 февруари годинава започна проектот ВАДА – Виртуелна Американска Танцова Академија.

Започнува ВАДА – првата академија за улични танци со предавачи од САД

MakPress - 23.02.2021

Професионализација на уличните танци и култура, обезбедувајќи структуриран, долгорочен процес за едукација на младите и обезбедувајќи можност за издигнување на танцовата сцена кај нас на значително повисоко ниво се целите на проектот ВАДА – ...

Професионализација на уличните танци во Македонија

Република - 24.02.2021

„Професионализација на уличните танци и култура, обезбедувајќи структуриран, долгорочен процес за едукација на младите и обезбедувајќи можност за издигнување на танцовата сцена кај нас на значително повисоко ниво“, се целите на проектот ВАДА ...

Танцовата академија ВАДА ќе ги спои младите во С.Македонија со најголемите танчарски имиња од САД

Радио МОФ - 23.02.2021

Преку онлајн работилници и подготовка на танцов перформанс, младите во Северна Македонија имаат можност да учат и соработуваат со некои од најголемите танчарски имиња од САД. Станува збор за нов проект наречен ВАДА – Виртуелна американска танцова ...

Започнува ВАДА – првата академија за улични танци која ќе донесе светски предавачи од САД во земјава

Локално - 22.02.2021

Од 21.02.2021 започна проектот ВАДА – Виртуелна Американска Танцова Академија во креација на координаторката Ивана Балабанова од Битрикс Културно-уметнички Центар и Американската Амбасада во С.Македонија, а во кој како партнери се јавуваат КСП ...