TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најчести грешки кои ги правиме при нанесувањето крема за заштита од сонце

Panacea.mk - 12.07.2019

Сите знаеме дека треба да се мачкаме со крема за заштита од сонце пред да појдеме на плажа, но многумина не знаат како да ја користат правилно. Н еодамнешно истражување имало за цел во текот на 93 часа да тестира преку 2000 доброволци и да открие на ...

Бебе и плажа: Како да го заштитите детето од штетното влијание на сончевите зраци?

Кајгана - 11.07.2019

Ако ова ви е прв летен одмор со вашето мало дете, мора да знаете дека заштитата на кожата е многу важна. Најдобро е бебињата до шест месеци да не ги изложувате целосно и директно на сонце.

Дали е можно да изгорите и под сенка?

Црнобело - 11.07.2019

Бидејќи секој од нас има различна кожа, сончањето не е исто за секого. Некои потемнуваат после само неколку часа на сонце, додека пак други за тоа време само можат да изгорат. Поради ова, навистина е важно да ја познавате вашата кожа.

Бебе и плажа: Како да го заштитите детето од штетното влијание на сончевите зраци?

Локално - 12.07.2019

Ако ова ви е прв летен одмор со вашето мало дете, мора да знаете дека заштитата на кожата е многу важна. Најдобро е бебињата до шест месеци да не ги изложувате целосно и директно на сонце.