TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пробиен пат низ 7 метри високиот снег на Алпите: Вакво нешто не сме виделе 20 години

Точка - 13.01.2018

Патот низ седум метри високите снежни наноси на француските Алпи бил расчистен, па така, една недела може да им се пријде на селата кои биле отсечени од светот. Снежната лавина го затрупала патот меѓу Бесанс и Боневал сур Арк, откако таа област била ...

Седум метри снег на Алпите, првпат по 20 години (ФОТО+ВИДЕО)

МКД - 13.01.2018

Направен е пат низ седум метри високите наноси од снег предизвикани од лавина на француските Алпи, а направен е премин и до селата кои беа отсечени од светот. Снежната лавина го потрупа патот меѓу Бесанс и Боневал сур Арк откако тој регион го погоди ...