TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Словенија почнува масовно тестирање за ковид – за 24 часа 1 690 заразени и 31 смртен случај

360 степени - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да се подготват за масовно тестирање на населението за ковид, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Колку има смисла масовното тестирање?

Кајгана - 21.11.2020

Луксембург и Словачка веќе го сторија тоа, а сега истото го планира и Австрија: масовно тестирање за COVID-19. Дали тоа би било решение за земјите со многу повеќе жители, како што е Германија? Одговорот е: и да и не.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Опсервер - 21.11.2020

– Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Австрија започнува со масовно тестирање на населението

Сител - 20.11.2020

Австрија, по истекот на мерката за „заклучување“, како што најави канцеларот Себастијан Курц, ќе спроведе масовно тестирање на населението за коронавирусот. Според планот за тестирање, на 5 декември, ден пред истекот на мерката за „заклучувањеё“, ќе ...

Австрија за следниот месец планира масовно тестирање

Н.Македонија - 20.11.2020

Масовно тестирање на коронавирус ќе се спроведе во Австрија во два наврати во декември и јануари за да се спречи натамошното затворање, објави денеска владата. Неколку минутното тестирање може да спречи неколкунеделно затворање на целата земја, рече ...

Австрија за следниот месец планира масовно тестирање

Press24 - 20.11.2020

Масовно тестирање на коронавирус ќе се спроведе во Австрија во два наврати во декември и јануари за да се спречи натамошното затворање, објави денеска владата. Неколку минутното тестирање може да спречи неколкунеделно затворање на целата земја, рече ...

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Курир - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

24Инфо - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Ново масовно тестирање во Словенија

Република - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

А1 On - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенија се подготвува за масовно тестирање на населението од Ковид-19

Фокус - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Либертас - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада ќе спроведе масовно тестирање на ковид-19

Слободен Печат - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Сител - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Нетпрес - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Вечер Прес - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Независен - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенија се подготвува за масовно тестирање и прави список на доброволци за вакцина

+инфо - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

Кумановски м. - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенија се подготвува за масовно тестирање

ТВ21 - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

24 Вести - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Во Словенија масовно тестирање од 5 декември

Денешен - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Словенечката Влада се подготвува за масовно тестирање

MakPress - 21.11.2020

Словенечката Влада им нареди на надлежните служби до 5 декември да направат подготовки за масовно тестирање на населението, како и да подготват список на доброволци за вакцинација, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на Твитер.

Австрија во декември планира масовно тестирање на коронавирус

Канал5 - 20.11.2020

Масовно тестирање на коронавирус ќе се спроведе во Австрија во два наврати во декември и јануари за да се спречи натамошното затворање, објави денеска владата. „Неколку минутното тестирање може да спречи неколкунеделно затворање на целата земја“, ...

Австрија започнува со масовно тестирање на населението

MakPress - 20.11.2020

Австрија, по истекот на мерката за „заклучување“, како што најави канцеларот Себастијан Курц, ќе спроведе масовно тестирање на населението за коронавирусот. Според планот за тестирање, на 5 декември, ден пред истекот на мерката за „заклучувањеё“, ќе ...