TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Болните од хепатит одат до Албанија и Косово да ги купат лековите

Телма - 26.11.2020

Здравствениот сектор е насочен во битката за справување со КОВИД-19, па останатите заболувања се на маргините, велат од Хепар центар во Битола , здружение кое ги обединува заболените од хепатит.

Светската здравствена организација: Да внимаваме поради Ковид-19 да не го запоставиме ХИВ

Точка - 26.11.2020

Во 2019-та година е забележан пораст на случаите на заразени со ХИВ. Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ вирус во Европа се зголемува и само во 2019-та година овој вирус е дијагностициран кај повеќе од 136.000 лица, покажуваат ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

Курир - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

Опсервер - 26.11.2020

– Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

24Инфо - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година , вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

Либертас - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

Фокус - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

Кумановски м. - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО и ЕЦДЦ: Не смееме да го занемариме ХИВ вирусот на сметка на ковид-19

Слободен Печат - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година , вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 лица, покажуваат денеска објавените податоци од Европскиот центар за контрола на болести (ЕЦДЦ) и ...

СЗО: Не смееме да дозволиме пандемијата да ни ја одземе иднината без сида, која ни е на дофат на раката

Press24 - 26.11.2020

Во 2019-та година е забележан пораст на случаите на заразени со ХИВ. Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ вирус во Европа се зголемува и само во 2019-та година овој вирус е дијагностициран кај повеќе од 136.000 лица, покажуваат ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

MakPress - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го занемаруваме ХИВ поради Ковид

Frontline - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

СЗО и ЕЦДЦ: Да не го запоставиме ХИВ поради ковид

Република - 26.11.2020

Бројот на луѓе кои живеат со недијагностициран ХИВ во Европа се зголемува и само во 2019 година, вирусот е дијагностициран кај повеќе од 136.000 луѓе, покажуваат податоците објавени денеска од Европскиот центар за контрола на болести и Светската ...

ВИДЕО| ХЕРА: ХИВ позитивните со редовна терапија можат да планираат и родителство

Слободен Печат - 25.11.2020

Од 20 до 27 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“, се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ, кон која веќе седма година по ред се приклучува и здружението ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.