TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна поставувањето на релјефите за Споменикот на Мајка Тереза

Макфакс - 24.05.2017

Споменикот на Mајка Тереза вреден 5,5 милиони евра, кој го гради Миинистерството за култура во срцето на Скопје, го добива својот финален изглед. Армирано-бетонските и изолаторските работи се речиси готови.

Споменикот на Mајка Тереза го добива својот финален изглед

Денар - 24.05.2017

Споменикот на Mајка Тереза вреден 5,5 милиони евра, кој го гради Миинистерството за култура во срцето на Скопје, го добива својот финален изглед. Армирано-бетонските и изолаторските работи се речиси готови.

ВИДЕО: Споменикот на Мајка Тереза на плоштад ќе биде украсен со милосрдни сестри, ангели и декоративни венци

А1 On - 24.05.2017

Споменикот на Мајка Тереза сместен на плоштадот „Македонија“ го добива својот финален изглед. Споменикот вреден 5.5 милиони евра требаше да го гради Субрата Рој, но поради одредени малверзации во Индија тој заврши во затвор, па споменикот продолжи ...

Милосрдни сестри, ангели и декоративни венци на споменикот на Мајка Тереза

Локално - 24.05.2017

Во карпестата фонтана ќе бидат поставени скулптури од бел мермер на Мајка Тереза со болно дете и родители, милосрдна сестра со инвалид, милосрдна сестра со болен што седи, милосрдна сестра со болен што лежи и милосрдна сестра со болен што седи на ...

СЕ ПОСТАВУВААТ РЕЛЈЕФИТЕ: Тераса со фонтана и ангели - се гради споменикот на Мајка Тереза

Скопје инфо - 25.05.2017

Во близина на плоштадот „Македонија“, кај зградата на Комерцијална банка, се гради споменикот за Мајка Тереза. Фото: Макфакс Од работите на терен може да се забележи дека моментално се работи на обложувањето со мермер и се поставуваат релјефите.Од ...