TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Ветровита кула“ во Бејрут

Локално - 12.07.2018

Зградата популарно наречена „Burj Al Hawa“ (Ветровитата кула) е едно од најзнаменитите зданија во Бејрут, Либан. Денес е позната по шарените завеси на прозорците, идеја на архитектот и уметник Џад Ел Кури.

„Ветровита кула“ во Бејрут

+инфо - 12.07.2018

Зградата популарно наречена „Burj Al Hawa“ (Ветровитата кула) e идеја на архитектот и уметник Џад Ел Кури. Зградата популарно наречена „Burj Al Hawa“ (Ветровитата кула) е едно од најзнаменитите зданија во Бејрут, Либан.

ФОТО: „Ветровита кула“ во Бејрут

А1 On - 12.07.2018

Зградата популарно наречена „Burj Al Hawa“ (Ветровитата кула) е едно од најзнаменитите зданија во Бејрут, Либан. Денес е позната по шарените завеси на прозорците, идеја на архитектот и уметник Џад Ел Кури.