TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почеток на крајот на атомското вооружување?

Deutsche Welle - 22.01.2021

За противниците на нуклеарното оружје денешниот ден е историски: Договорот за неширење на атомското оружје (НПТ) стапува во сила. Единствениот проблем е што не е усвоен од ниту една земја која има атомско оружје.

Русија ја поздрави најавата на САД за продолжување на нуклеарниот договор

Нетпрес - 22.01.2021

Кремљ во петокот ја поздрави подготвеноста на САД да го продолжи новиот договор за ограничувања на резервите од нуклеарно вооружување познат како START-, но предупреди дека успехот ќе „зависи од деталите“.

Русија го поздравува повикот на САД за продолжување на нуклеарниот договор

Локално - 22.01.2021

Кремљ ја поздрави подготвеноста на САД да го продолжи новиот договор СТАРТ за ограничување на залихите на нуклеарно оружје, но предупреди дека успехот „ќе зависи од деталите“. Новиот СТАРТ договор (договор за намалување на стратешкото вооружување), ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

Опсервер - 22.01.2021

– Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

Независен - 22.01.2021

Англија – Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

24Инфо - 22.01.2021

– Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан”.Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

Слободен Печат - 22.01.2021

Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан”. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

Сител - 22.01.2021

Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

24 Вести - 22.01.2021

Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

Либертас - 22.01.2021

– Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Гардијан: Во сила светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

Денешен - 22.01.2021

Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

MakPress - 22.01.2021

Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...

Во сила влезе светската забрана за нуклеарно оружје, но без нуклеарните сили

iPortal - 22.01.2021

Меѓународниот договор за забрана на нуклеарно оружје стапува на сила денеска. Договорот е потпишан од 51 земја, објави „Гардијан“. Иако во некои аспекти, овој потег е во голема мерка симболичен, бидејќи светските нуклеарни сили не се вклучени во ...