TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Угриновски: Земјите на кои им беше важно здравјето – подобро се справија со пандемијата

24 Вести - 08.04.2020

Земјите на кои поважно им беше здравјето отколку профитот – подобро се справуваат со пандемијата. Сегашните рестриктивни мерки во земјава покажуваат дека и ние сме во групата на они кои даваат предност на здравјето на граѓаните – изјави во ...

Угриновски: Поранешните комунистички држави подобро се справуваат со Ковид-19 за разлика од капиталистичките суперсили

iPortal - 08.04.2020

Неврохирургот Јовица Угриновски во денешното “Отворено студио” на 24 ТВ даде свој осврт на светската закана Ковид-19 и оценка за мерките во нашата земја: “Ова го предвидов многу години пред да се случи, не знаев кога ќе се случи.

Угриновски: Единствениот начин да се контролира пандемијата е да се прекинат социјалните контакти

Локално - 08.04.2020

„Единствениот начин кога имате непријател којшто не го познавате и му го знаете само името коешто вие сте му го дале, не знаете како се однесува и што прави, односно единствениот начин да се контролира пандемијата е да се прекинат социјалните ...

Угриновски: Коронавирусот требаше да се случи како последна опомена за она што и го правиме на Земјата

Локално - 08.04.2020

Во денешното „Отворено студио“ на ТВ 24, неврохирургот Јовица Угриновски изјави дека властите досега успешно се справуваат со кризата со пандемијата од коронавирус. Тој смета дака ова требало да му се случи на светот како последна опомена за она што ...

Угриновски: Им симнувам капа на Владата за успешноста со справување на коронавирусот

24Инфо - 08.04.2020

Неврохирургот Јовица Угриновски во денешното “Отворено студио” на 24 ТВ даде свој осврт на светската закана Ковид-19 и оценка за мерките во нашата земја: “Ова го предвидов многу години пред да се случи, не знаев кога ќе се случи.