TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охрид СОС: Општината веднаш да се откаже од за утре најавената сеча на дрворедот на улицата „Јане Сандански“

МКД - 28.02.2021

За утре Општина Охрид најави сечење на целито дрворед вдолж улицата „Јане Сандански“ поради наводна реконструкција. Ова не е првпат да се уништуваат здрави децениски дрвја на оваа улица. Напротив, ова е само повторување на повеќедецениска практика ...

„Охрид SOS" остро се спротивставува на отстранувањето на дрворедот од улицата „Јане Сандански"

Канал5 - 28.02.2021

Најавените подготвителни активности за реконструкција на улицата „Јане Сандански" во Охрид ја разбрануваа јавноста, преку реакции на граѓани преку социјалните мрежи, но и забелешки на еколошките здруженија и активисти.

Поради реконструкција на улица, во Охрид ќе се отстранува дрворед од над 30 дрвја

Радио МОФ - 28.02.2021

Дрворедот од 37 дрвја на улицата „Јане Сандански“ во Охрид, од утре, 1 март ќе почне да се отстранува поради комплетна реконструкција на улицата и промена на водоводната азбестна линија, од кружниот тек на булеварот „Туристичка“ до кружниот тек кај ...

Стартува реконструкцијата на улицата „Јане Сандански“ во Охрид

ММС - 28.02.2021

Од утре стартуваат подготвителните работи за комплетна реконструкција на улицата „Јане Сандански“, една од позначајните собраќајници во Охрид. Станува збор за значаен инфраструктурен проект, со предвидена целосна замена на водоводната линија долж ...

„Охрид SOS” остро се спротивставува на отстранувањето на дрворедот од улицата „Јане Сандански” во Охрид

Слободен Печат - 28.02.2021

Најавените подготвителни активности за реконструкција на улицата „Јане Сандански” во Охрид ја разбрануваа јавноста, преку реакции на граѓани преку социјалните мрежи, но и забелешки на еколошките здруженија и активисти.

Охрид СОС: Да запре уништувањето замаскирано како некаква реконструкција и „во согласност со закон“

Локално - 28.02.2021

„Општина Охрид за утре најави СЕЧЕЊЕ НА ЦЕЛИОТ ДРВОРЕД долж улицата „Јане Сандански“ поради наводна реконструкција! Ова не е првпат да се уништуваат здрави децениски дрвја на оваа улица! Напротив, ова е само повторување на повеќедецениска практика ...

„Охрид SOS“ остро се спротивставува на отстранувањето на дрворедот од улицата „Јане Сандански“ во Охрид

ММС - 28.02.2021

Најавените подготвителни активности за реконструкција на улицата „Јане Сандански“ во Охрид ја разбрануваа јавноста, преку реакции на граѓани преку социјалните мрежи, но и забелешки на еколошките здруженија и активисти.

„Охрид SOS“ остро се спротивставува на отстранувањето на дрворедот од улицата „Јане Сандански“ во Охрид

Вечер Прес - 28.02.2021

Најавените подготвителни активности за реконструкција на улицата „Јане Сандански“ во Охрид ја разбрануваа јавноста, преку реакции на граѓани преку социјалните мрежи, но и забелешки на еколошките здруженија и активисти.

„Охрид SOS" остро се спротивставува на отстранувањето на дрворедот од улицата „Јане Сандански"

MakPress - 01.03.2021

Најавените подготвителни активности за реконструкција на улицата „Јане Сандански" во Охрид ја разбрануваа јавноста, преку реакции на граѓани преку социјалните мрежи, но и забелешки на еколошките здруженија и активисти.