TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Работниците во странските фирми си патат од домашните директори

Р.С.Европа - 28.01.2020

Македонските директори на странските компании во земјава ги вршат најголемите притисоци врз вработените за да ги спречат синдикално да се организираат. Синдикалците бараат Трудовиот инспекторат да ги казнува менаџерите кои спречуваат синдикално ...

За покачувањето на платите не е услов потпишувањето колективен договор му рекле од НАКС на Адеми

Телма - 28.01.2020

Независниот академски синдикат му кажа на министерот за образование Арбер Адеми дека покачувањето на платите во високото образование не може да биде условено со потпишување колективен договор и постојат правни механизми тоа да се спроведе.

Независниот академски синдикат тврди: Нема пречки за 10% повисока плата од овој месец

Сител - 28.01.2020

Докази за тоа како ректорите се обидуваат да формираат нов синдикат во високото образование до надлежните инспектори поднесе Незавнискиот академски синдикат. Во следниот период, претставки ќе поднесат и до Државната комисија за спречување корупција ...

Независниот академски синдикат на средба со министерот за образование, Арбр Адеми

Канал5 - 28.01.2020

Неизвесноста за покачувањето на платите во високото образование остана и по завршувањето на денешната средба меѓу засегнатите синдикати, министерот за образование Адеми и вицепремиерката Царовска.

НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

ММС - 28.01.2020

Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на јавните ...

Адеми на средба со независниот академски синдикат за колективниот договор за платите во високото образование

Телма - 28.01.2020

Независниот академски синдикат на средба со министерот за образование Арбер Адеми. Се разговарало за опциите за потпишувањето на колективниот договор со кој платите на вработените во високото образование ќе се зголемат за 10 проценти.

Работниците не бараат правна помош оти не му веруваат на судството

Р.С.Европа - 28.01.2020

Се намалува бројот на работници кои побарале правна помош од синдикатот поради некаква повреда на работничките права. Недовербата во судството се посочува како главна причина за нивната пасивност, но активистите апелираат работниците да бидат ...

Претставници на НАкС на средба со министерот за образование Адеми

Frontline - 28.01.2020

Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат средба со министерот за образование и наука Арбер Адеми во МОН на која ќе разговараат за повикот на дел од ректорите на јавните универзитети да се основа нов синдикат кој треба ...

СОНК: Новиот синдикат ќе го загрози покачувањето од 10% на платите

Сител - 27.01.2020

Ќе го добие ли просветниот кадар договореното зголемувањето на платите за јанауари? Од СОНК тврдат дека најавата од страна на ректоратите за формирање на нов синдикат може да го загрози покачувањето од 1О отсто.

НАкС и СОНК првпат се здружија во борбата против ректорите и МОН

Факултети - 27.01.2020

НАкС за утре во 10 часот има договорено состанок со министерот за образование и наука Арбер Адеми Притисоците за вработените во високообразовните институции да пристапат во новите синдикати кои сè уште не се регистрирани, за да добијат зголемување ...

НАКС И СОНК ќе се обединуваат, утре на средба со Адеми

24 Вести - 27.01.2020

Независниот академски синдикат и СОНК ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност откако ректорските управи на државните универзитети најавија формирање на нов синдикат. Според синдикатите повикот на ректорите е упад во синдикалното ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

А1 On - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАКС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

Канал5 - 27.01.2020

Покачувањето на платите во образованието може да биде загрозено ако не се повлече идејата за формирање нов синдикат, предупредува СОНК. Велат дека не им останува ништо друго освен да се здружат со Независниот академски синдикат и да се борат со сите ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

Опсервер - 27.01.2020

– Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК ќе се здружат, утре средба во МОН

Слободен Печат - 27.01.2020

Претседателите на двата синдиката, кои минатата недела одвоено искажаа незадоволство, денеска излегоа на заедничка прес-конференција. Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

Телма - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

Новиот синдикат на јавните универзитети ги зближи СОНК и Независниот академски синдикат

+инфо - 27.01.2020

Двата синдиката ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност.

НАкС и СОНК најавија здружување, утре средба во МОН

Нова ТВ - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

Сител - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност

Локално - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

CivilMedia - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

Либертас - 27.01.2020

– Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК се здружуваат против МОН и УКИМ

MakPress - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност

Фокус - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

24Инфо - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

ММС - 27.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е упад во синдикалното организирање повикот од ректорите да се формира, како ...

Претставници на НАкС на средба со министерот за образование Адеми

CivilMedia - 28.01.2020

Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат средба со министерот за образование и наука Арбер Адеми во МОН на која ќе разговараат за повикот на дел од ректорите на јавните универзитети да се основа нов синдикат кој треба ...

Претставници на НАкС на средба со министерот за образование Адеми

24Инфо - 28.01.2020

Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат средба со министерот за образование и наука Арбер Адеми во МОН на која ќе разговараат за повикот на дел од ректорите на јавните универзитети да се основа нов синдикат кој треба ...

Претставници на НАкС на средба со министерот за образование Адеми

А1 On - 28.01.2020

Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат средба со министерот за образование и наука Арбер Адеми во МОН на која ќе разговараат за повикот на дел од ректорите на јавните универзитети да се основа нов синдикат кој треба ...

Претставници на НАкС на средба со министерот за образование Адеми

ММС - 28.01.2020

Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат средба со министерот за образование и наука Арбер Адеми во МОН на која ќе разговараат за повикот на дел од ректорите на јавните универзитети да се основа нов синдикат кој треба ...

Претставници на НАкС на средба со министерот за образование Адеми

Канал5 - 28.01.2020

На средбата ќе се разговара за настанатата ситуација откако ректорите на дел од јавните универзитети преземаа незаконита иницијатива за организирање и основање нов синдикат. Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат ...

Претставници на НАкС на средба со министерот за образование Адеми

Опсервер - 28.01.2020

– Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат средба со министерот за образование и наука Арбер Адеми во МОН на која ќе разговараат за повикот на дел од ректорите на јавните универзитети да се основа нов синдикат кој треба ...

Претставници на НАкС на средба со Адеми во МОН

Слободен Печат - 28.01.2020

Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) минатата недела одвоено искажаа незадоволство, а нивните претседатели вчера излегоа на заедничка прес-конференција на која беше најавено дека, веројатно, ќе се ...

Анализа на РСЕ: Вработените не бараат правна помош дека не му веруваат на судството

Нетпрес - 28.01.2020

Се намалува бројот на работници кои побарале правна помош од синдикатот поради некаква повреда на работничките права. Недовербата во судството се посочува како главна причина за нивната пасивност, но активистите апелираат работниците да бидат ...

НАкС на средба со министерот за образование Адеми

MakPress - 28.01.2020

Претставници на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска ќе имаат средба со министерот за образование и наука Арбер Адеми во МОН на која ќе разговараат за повикот на дел од ректорите на јавните универзитети да се основа нов синдикат кој треба ...

НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

Канал5 - 28.01.2020

Од владините претставници им било ветено и дека до крајот на денот ќе бидат разгледани нивните аргументи и предлози. Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и ...

НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

Либертас - 28.01.2020

Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на јавните ...

НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

Локално - 28.01.2020

Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на јавните ...

НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

Сител - 28.01.2020

Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на јавните ...

НАкС: Во МОН не уверуваа дека не се одговорни за основање синдикати на универзитетите

Слободен Печат - 28.01.2020

В.д. претседателката на НАкС, Елена Џукеска ја поздрави „заинтересираноста на Владата да се вклучи во надминување на проблемите поврзани со исплаќањето на ветеното покачување од 10 проценти и со незаконското формирање жолти синдикати од страна на ...

НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

4NEWS - 28.01.2020

Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на јавните ...

НАкС: Во МОН нè уверуваа дека не иницирале нов синдикат

Опсервер - 28.01.2020

– Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на ...

НАкС: Во МОН нѐ уверуваа дека не иницирале нов синдикат

Факултети - 28.01.2020

Претставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на јавните ...

НАкС: МОН се огради од иницијативата за формирање на нов синдикат

MakPress - 28.01.2020

Преставниците на Независниот академски синдикат (НАкС) денеска на средба во МОН со министерот за образование и наука Арбер Адеми и вицепремиерката Мила Царовска биле уверувани дека тие не иницирале и не се одговорни за основање синдикати на јавните ...