TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пешевски потпишал 86 концесии за рудници во еден ден во 2012 година

Нова ТВ - 16.07.2017

Концесии за отворање на 86 рудници низ цела држава во 2012 година, потпишал поранешниот вицепремиер за економски праша Владимир Пешевски. Сите концесии биле потпишани во еден ден, тврди активистот од Граѓанската иницијатива „Спас за Богданци“ Јован ...

Џалев: Казандол – геноцид за граѓаните на Дојран, Богданци и Валандово

Нова ТВ - 16.07.2017

Која е вистината за рудникот Казандол? Каква опасност крие јаловината со сулфурна киселина и цијанид која останува по одвојувањето на бакарот?Кои се опасностите за почвата, растенијата, живиот свет и луѓето? Што после референдумот? Дали инвеститорот ...

Пешевски во еден ден потпишал 86 концесии за отварање на рудници

Фокус - 16.07.2017

Концесии за отворање на 86 рудници низ цела држава во 2012 година, потпишал поранешниот вицепремиер за економски праша Владимир Пешевски. Сите концесии биле потпишани во еден ден, тврди активистот од Граѓанската иницијатива „Спас за Богданци“ Јован ...