TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Природен начин на справување со непријатниот здив при консумирање лук: една храна го решава проблемот

Во Центар - 26.09.2023

Многу луѓе се свесни за здравите својства на лукот, но и покрај тоа избегнуваат да го јадат поради лошиот здив. Сепак, научниците открија решение. Јогуртот може да биде клучот за борба против лошиот здив од лук, сугерира студијата.

Се крие во повеќето фрижидери: Еве која храна најдобро го убива здивот од лукот

Во Центар - 24.09.2023

Ако сте јаделе премногу лук, јогуртот би можел да ви биде најдобар сојузник во борбата против лошиот здив. Според американските научници, јогуртот од полномасно млеко може да спречи 99 отсто од хемикалиите кои предизвикуваат лош здив од ...