TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Преполовено нивото на Вардар кај Јегуновце

1tv - 12.10.2018

Нивото на реката Вардар кај Јегуновце е двојно пониско од просекот за октомври, покажуваат денешните хидролошки мерења на УХМР. Намалени се и нивоата на Вардар кај Зајчев Рид, Велес и Демир Капија, на Треска кај Македонски Брод, Пчиња кај ...

Драстично намалени Вардар кај Јегуновце и Сатеска кај Ботун

Сител - 10.10.2018

Речиси четири пати пониски од просекот за октомври се нивоата на реките Вардар кај Јегуновце и на Сатеска кај Ботун, додека Вардар кај Зајчев Рид и Црн Дрим кај Ложани се преполовени, покажуваат денешните хидролошки мерења на УХМР.

Драстично намалени Вардар кај Јегуновце и Сатеска кај Ботун

А1 On - 10.10.2018

Речиси четири пати пониски од просекот за октомври се нивоата на реките Вардар кај Јегуновце и на Сатеска кај Ботун, додека Вардар кај Зајчев Рид и Црн Дрим кај Ложани се преполовени, покажуваат денешните хидролошки мерења на УХМР.