TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фестивал на маски, танц, музика: Зошто се одржуваат карневали во јануари и февруари?

ТВ21 - 19.02.2024

На почетокот на јануари започна карневалската сезона низ целиот свет. Парадите, танците, музичките концерти се само дел од забавата. Дали некогаш сте се запрашале зошто се одржуваат во јануари и февруари? Причината е од религиозна природа – тоа е ...

Фестивал на маски, танц, музика: Зошто се одржуваат карневали во јануари и февруари?

Zoom - 19.02.2024

рекламаПретходникот на карневалот, Фестивалот на будали и неговата трансформација беше проследен со голема културна и општествена промена која настана за време на транзицијата од средниот век во ренесансата.

Зошто се одржуваат карневали во јануари и февруари?

Пулс24 - 20.02.2024

рекламаПретходникот на карневалот, Фестивалот на будали и неговата трансформација беше проследен со голема културна и општествена промена која настана за време на транзицијата од средниот век во ренесансата.