TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ако потта ви мириса карактеристично, можеби боледувате од рак!

Panacea.mk - 12.01.2019

Секој мирис е одраз на некоја болест! С тручњаците сметаат дека мирисот може да помогне при дијагностицирањето на болестите. Различните мириси упатуваат на различни болести, а лекарите се надеваат дека дијагностицирањето на болестите со помош на ...

Губењето на сетило за мирис е сигнал за болести

Panacea.mk - 12.01.2019

Кај лицата кај кои низ годините сетилото за мирис значително ќе ослабне, тоа може да значи дека им е нарушено здравјето. С етилото за мирис , односно способноста да чувствувате различни мириси може да открие нешто и за вашето здравје.

Топ 5 најпопуларни женски парфеми во 2018 година

МакМода - 11.01.2019

Листата на најпопуларни, а со тоа и најрподавани парфеми за 2018 година е објавена, а на врвот повторно се најдоа парфемите од луксузната куќа Шанел. За вкусовите секако не се дискутира, но очигледно дека „Шанел“ и минатата година успеа да задоволи ...

Во алхемичарската градина на „Гучи“

Stylist - 11.01.2019

Модната куќа ја претставува новата линија на мириси The Alchemist’s Garden, ексклузивна линија која се подближува до концептот на niche парфемите и нуди единствено исксуство. Линијата во голема мера е инспирирана од старата алхемичарска философија.

8 парфеми со кои ќе ги излудите девојките

Friday.mk - 10.01.2019

Среќа што следиме и женски портали и магазини, и лесно ги откриваме тајните на девојките кога станува збор за мажите и нивниот стил. Последно на што наидовме, е оваа супер листа на парфеми кои ги излудуваат девојките.

Ова се златните правила при нанесување на парфем за да трае подолго

Среќа.mk - 10.01.2019

Нанесувањето на парфем бара одредена вештина и умешност, за да бидете сигурни дека мирисот ќе се задржи со ист интензитет на вашата кожа во текот на целиот ден. Речиси секоја жена има пронајдено парфем кој совршено ја опишува и и прилега и со години ...