TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Модерната архитектура до пред „Скопје 2014 “ на изложба во виена

Сакам да кажам - 12.10.2017

Архитектонското наследство во Скопје во периодот од 1945 до 1991 година е тема на изложбата „Скопје- Архитектурата во македонски контекст“ , која синоќа се отвори во виенската галерија „Рингтурм“.

Алѓозовски го изложува Скопје (без 2014) во Виена

Newsroom - 12.10.2017

Министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски, вчеравечер во Виена ја отвори изложбата „Скопје – Архитектурата во македонски контекст“ на архитектите Владимир Десков, Ана Ивановска-Дескова и Јован Ивановски.

Алаѓозовски: „Скопје 2014″ го измени не само ликот на градот, туку ги вознемири и подели граѓаните

Слободен Печат - 12.10.2017

По земјотресот во 1963 година, т.н проект „Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати Скопје. Оваа катастрофа, настаната не од природни, туку од квазиградителски, квазикултурни причини, значително го измени не само архитектонскиот лик на ...

Алаѓозовски: „Скопје 2014“ ги вознемири и подели граѓаните

Стандард - 12.10.2017

По земјотресот во 1963 година, т.н проект „Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати Скопје. Оваа катастрофа, настаната не од природни, туку од квазиградителски, квазикултурни причини, значително го измени не само архитектонскиот лик на ...

Алаѓозовски: „Скопје 2014“ го измени не само ликот на градот, туку ги вознемири и подели граѓаните

А1 On - 12.10.2017

По земјотресот во 1963 година, т.н проект „Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати Скопје. Оваа катастрофа, настаната не од природни, туку од квазиградителски, квазикултурни причини, значително го измени не само архитектонскиот лик на ...

Алаѓозовски: По земјотресот во 1963 година, „Скопје 2014“ е втората катастрофа за градот

+инфо - 12.10.2017

Министерот за култура рече дека „Скопје 2014“ го измени не само ликот на градот, туку ги вознемири и подели граѓаните. По земјотресот во 1963 година, т.н проект „Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати Скопје.

„Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати градот

Нова ТВ - 12.10.2017

По земјотресот во 1963 година, т.н проект „Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати Скопје, но настаната не од природни, туку од квазиградителски, квазикултурни причини, која значително го измени не само архитектонскиот лик на градот, туку ги ...

Алаѓозовски: „Скопје 2014“ го измени не само ликот на градот, туку ги вознемири и подели граѓаните

ТВ21 - 12.10.2017

По земјотресот во 1963 година, т.н проект „Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати Скопје. Оваа катастрофа, настаната не од природни, туку од квазиградителски, квазикултурни причини, значително го измени не само архитектонскиот лик на ...

Во Виена отворена архитектонска изложба за повоено Скопје

Порта 3 - 12.10.2017

Министерството за култура на Република Македонија соопшти дека министерот Роберт Алаѓозовски вчеравечер во Виена, Австрија, пред бројна публика ја отворил изложбата „Скопје – Архитектурата во македонски контекст“ на архитектите Владимир Десков, Ана ...

Алаѓозовски: „Скопје 2014“ го измени не само ликот на градот, туку ги вознемири и подели граѓаните

Либертас - 12.10.2017

По земјотресот во 1963 година, т.н проект „Скопје 2014“ е втората катастрофа што го зафати Скопје. Оваа катастрофа, настаната не од природни, туку од квазиградителски, квазикултурни причини, значително го измени не само архитектонскиот лик на ...

Виена домаќин на архитектонска изложба за повоено Скопје

Build - 12.10.2017

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски вчеравечер во Виена ја отвори изложбата „Скопје – Архитектурата во македонски контекст“ на архитектите Владимир Десков, Ана Ивановска-Дескова и Јован Ивановски.

Алаѓозовски: "Скопје 2014„ го измени ликот на градот и ги подели граѓаните

Вечер - 12.10.2017

"Говорам за дилеми од типот: што е и која е денес архитектурата во македонски контекст, мислам на наши македонски денешни културни дилеми - дали тоа што се случуваше во Скопје и Македонија последниве години воопшто има врска со архитектурата.

Изложба за архитектурата на Скопје отворена во Виена...

Н.Македонија - 13.10.2017

Станува збор за австриско-македонски проект што се реализира по покана на архитектот Адолф Штилер, долгогодишен куратор во престижната виенска галерија „Рингтурм“, каде што е поставена изложбата Изложбата „Скопје - архитектурата во македонски ...