TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вештачката интелигенција на Huawei шест пати побрзо поставува дијагноза на корона вирусот

Иновативност - 07.04.2020

На онлајн конференцијата наречена „Сузбивање на КОВИД 19 со помош на технологија“, Huawei претстави технолошки решенија кои значајно помогнаа во превенцијата на ширење на корона вирусот во Кина.

Huawei: Нашата вештачка интелигенција овозможува шест пати побрзо дијагностицирање на коронавирусот

Локално - 06.04.2020

На онлајн конференцијата наречена „Борба против COVID-19 со технологија“, Huawei се пофали со технолошки решенија кои, како што посочуваат од компанијата, помогнаа значително да се спречи ширењето на коронавирусот во Кина.

Апликации за пешаци зависни од смартфони

24auto - 05.04.2020

Направената анализа и статистиката добиена од неа покажува дека смртните случаи кај пешаците, поради гледање во смартфонот додека поминуваат улица се зголемиле драстично и поради тоа се појави нова апликација која ги предупредува загледаните во ...

Вештачката интелигенција на Huawei шест пати побрзо го дијагностицира коронавирусот

USB - 06.04.2020

На онлајн конференцијата наречена „Борба против COVID-19 со технологија“, Huawei се пофали со технолошки решенија кои, како што посочуваат од компанијата, помогнаа значително да се спречи ширењето на коронавирусот во Кина.