TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шарената револуција ја ослободи заробената држава

CivilMedia - 16.04.2018

Петрит Сарачини и Павле Богоевски, денеска преставници во новата влада, но пред сè граѓански активисти што се вложија себе си во борбата за слободно општество и демократија, присуствуваа на изложбата и перформансот „Протест(и)“ на фотографот ...

Идеалите на Шарена револуција сè уште се живи

CivilMedia - 16.04.2018

„Убаво е да се потсетиме и да ги охрабриме граѓаните да не премолчат ниту една неправда, и секогаш треба да ја држиме таа линија на отпор, на мислење и став“, изјави за ЦИВИЛ Медиа, активистака Мерсиха Смаиловиќ, на изложбата на фотографот ...

Протест(и) – поттик за идните генерации

CivilMedia - 15.04.2018

Изложбата и перформансот „Портест(и)“ на Александар Кондев ги собра активстките и активистите што неуморно пружаа граѓански отпор во борбата за демократија и слобода. „Многу сум возбуден затоа што успеав да се пронајдам на фотографиите на маестро ...