TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По иницијатива на Левица одбележан денот на раѓањето на Ѓорче Петров

Антропол - 02.04.2024

Денот на раѓањето на нашиот патрон, Ѓорче Петров, свечено се одбележува трет пат во општината Ѓорче Петров по иницијатива на Левица. Денеска, 2-ри април, по повод 159 години од раѓањето на македонскиот револуционер Ѓорче Петров – делегација од ...

Мисајловски: Ѓорче Петров бил неуморен борец за македонската кауза за самобитна Македонија – големо е неговото дело, да ...

Курир - 02.04.2024

Ѓорче Петров бил неуморен борец за македонската кауза за самобитна Македонија, а неговата животна парола останува вечно да не потсетува на нашето постоење: “Македонија и нејзината иднина секогаш се во рацете на македонскиот народ”!, пишува на ...

Одбележани 159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Вечер Прес - 02.04.2024

Со пригоден настан во реонскиот парк, Општина Ѓорче Петров денеска го одбележа 2 април – Денот на раѓање на македонскиот херој, патронот и великан Ѓорче Петров. -Голема е честа да го славиме животот на историски личности кои оставија значаен печат ...

Априлијада во централниот парк во Ѓорче Петров

MTM - 01.04.2024

Креативни, оргинални, одлични маски денеска продефилираа во централниот парк во Ѓорче Петров на „Априлијадата“ што ја организира Општината во соработка со училиштата и градинката. „Најважно од сè е што видов многу весели дечиња на едно место.

Креативност и шеги - Априлијада во централниот парк во Ѓорче Петров

Скопје инфо - 01.04.2024

Креативни, оргинални, одлични маски денеска продефилираа во централниот парк во Ѓорче Петров на „Априлијадата“ која ја организираше општината во соработка со училиштата и градинката. „Најважно од се е што видов многу весели дечиња на едно место.

Маскенбал во централниот парк во општина Ѓорче Петров

MakPress - 01.04.2024

Креативни, оргинални, одлични маски денеска продефилираа во централниот парк во Ѓорче Петров на „Априлијадата“ која ја организиравме во соработка со училиштата и градинката. Најважно од се е што видов многу весели дечиња на едно место.

Маскенбал во централниот парк во општина Ѓорче Петров

Пулс24 - 01.04.2024

Креативни, оргинални, одлични маски денеска продефилираа во централниот парк во Ѓорче Петров на „Априлијадата“ која ја организиравме во соработка со училиштата и градинката.Најважно од се е што видов многу весели дечиња на едно место.

Маскенбал во централниот парк во општина Ѓорче Петров

Во Центар - 01.04.2024

Креативни, оргинални, одлични маски денеска продефилираа во централниот парк во Ѓорче Петров на „Априлијадата“ која ја организиравме во соработка со училиштата и градинката. Најважно од се е што видов многу весели дечиња на едно место.

Одбележани 159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Нетпрес - 02.04.2024

Во реонскиот парк со пригоден настан денеска го одбележавме 2 април-Денот на раѓање на македонскиот херој, нашиот патрон и великан Ѓорче Петров, соопштија од Општина Ѓорче Петров. Голема е честа да го славиме животот на историски личности кои ...

159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Макфакс - 02.04.2024

Во реонскиот парк со пригоден настан одбележан 2 април, Денот на раѓање на македонскиот херој, патрон и великан Ѓорче Петров. „Голема е честа да го славиме животот на историски личности кои оставија значаен печат во македонската историја.

159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Курир - 02.04.2024

Великаните ги поставија постулатите, ние само треба да ги следиме, додава Стојкоски. Во реонскиот парк со пригоден настан денеска го одбележавме 2 април-Денот на раѓање на македонскиот херој, нашиот патрон и великан Ѓорче Петров.

159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Опсервер - 02.04.2024

Во реонскиот парк со пригоден настан одбележан 2 април, Денот на раѓање на македонскиот херој, патрон и великан Ѓорче Петров. „Голема е честа да го славиме животот на историски личности кои оставија значаен печат во македонската историја.

159 години од раѓањето на Ѓорче Петров, општината слави

Скопје инфо - 02.04.2024

Во реонскиот парк со пригоден настан е одбележан 2 април, денот на раѓање на македонскиот херој, патрон и великан Ѓорче Петров. „Голема е честа да го славиме животот на историски личности, кои оставија значаен печат во македонската историја.

Мисајловски: Ѓорче Петров бил неуморен борец за македонската кауза за самобитна Македонија – големо е неговото дело, да ...

Нетпрес - 02.04.2024

Денеска, по повод 159 години од раѓањето на Македонскиот великан Ѓорче Петров, заедно со кандидатите за пратеници од Ѓорче Петров, Бојан Стојаноски и Габриела Калкова, како и градоначалникот Александар Стојкоски, го одбележавме 2 април – Денот на ...

Во Ѓорче Петров одбележани 159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

МКД - 02.04.2024

Општина Ѓорче Петров во реонскиот парк со пригоден настан денеска го одбележа 2 април – Денот на раѓање на македонскиот великан и херој, како и патрон на Општината, Ѓорче Петров, а во негова чест општинска делегaција предводена од градоначалникот ...

159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Точка - 02.04.2024

Во реонскиот парк со пригоден настан е одбележан 2 април, денот на раѓање на македонскиот херој, патрон и великан Ѓорче Петров. „Голема е честа да го славиме животот на историски личности, кои оставија значаен печат во македонската историја.

МИСАЈЛОВСКИ: Ѓорче Петров бил неуморен борец за македонската кауза за самобитна Македонија, идеолог и афирматор на МРО

Денешен - 02.04.2024

Денеска, по повод 159 години од раѓањето на Македонскиот великан Ѓорче Петров, заедно со кандидатите за пратеници од Ѓорче Петров, Бојан Стојаноски и Габриела Калкова, како и градоначалникот Александар Стојкоски, го одбележавме 2 април – Денот на ...

Одбележани 159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Канал5 - 02.04.2024

Општина Ѓорче Петров во реонскиот парк со пригоден настан денеска го одбележа 2 април - Денот на раѓање на македонскиот херој, и нивен патрон и великан Ѓорче Петров. Општина Ѓорче Петров во реонскиот парк со пригоден настан денеска го одбележа 2 ...

Одбележани 159 години од раѓањето на Ѓорче Петров

MakPress - 03.04.2024

Општина Ѓорче Петров во реонскиот парк со пригоден настан денеска го одбележа 2 април - Денот на раѓање на македонскиот херој, и нивен патрон и великан Ѓорче Петров, а во негова чест делегaција од oпштината предводена од градоначалникот Александар ...