TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ибица ја забрани продажбата на алкохол по 21:30 часот, законот предвидува и глоби во новата туристичка сезона

Радио МОФ - 17.05.2024

На Балеарските острови е донесен повторениот декрет за ограничување на навиките за пиење алкохол на туристите. Заострениот закон со кој се забранува продажба на алкохол по 21:30 часот стапи на сила на 11 мај како обид да се спречи „прекумерниот ...

Построги казни за пиење алкохол на јавно место на Мајорка и Ибица

24Инфо - 16.05.2024

Туристите во делови на островите Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улица, откако властите на Балеарските Острови на Шпанија ги заострија законите, инаку првпат воведени во 2020 година.

Делумна забрана за алкохол во Мајорка и Ибица: Што треба да знаат туристите за новите правила

Точка - 16.05.2024

Туристите во делови на Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улиците, откако владата на Балеарските Острови на Шпанија ги заостри законите, кои првпат беа воведени во 2020 година.

Построги казни за пиење алкохол на јавно место на Мајорка и Ибица

Канал5 - 16.05.2024

Туристите во делови на островите Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улица, откако властите на Балеарските Острови на Шпанија ги заострија законите, инаку првпат воведени во 2020 година.

Построги казни за пиење алкохол на јавно место на Мајорка и Ибица

Нова ТВ - 16.05.2024

Туристите во делови на островите Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улица, откако властите на Балеарските Острови на Шпанија ги заострија законите, инаку првпат воведени во 2020 година.

Построги казни за пиење алкохол на јавно место на Мајорка и Ибица

MakPress - 16.05.2024

Туристите во делови на островите Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улица, откако властите на Балеарските Острови на Шпанија ги заострија законите, инаку првпат воведени во 2020 година.

Построги казни за пиење алкохол на јавно место на Мајорка и Ибица

Сител - 17.05.2024

Туристите во делови на островите Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улица, откако властите на Балеарските Острови на Шпанија ги заострија законите, инаку првпат воведени во 2020 година.

Построги казни за пиење алкохол на јавно место на Мајорка и Ибица

Frontline - 17.05.2024

Туристите во делови на островите Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улица, откако властите на Балеарските Острови на Шпанија ги заострија законите, инаку првпат воведени во 2020 година.

Воведени построги казни за пиење алкохол на јавни места во Мајорка и Ибица

Република - 18.05.2024

Туристите во делови на островите Мајорка и Ибица ќе се соочат со високи казни за пиење алкохол на улица, откако властите на Балеарските Острови на Шпанија ги заострија законите, првпат воведени во 2020 година.