TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

10 учесници сами си ги повлекле одобрените проекти од Министерството за култура

Сакам да кажам - 16.04.2018

Десет проекти кои беа одобрени од Министерството за култура во Годишната програма, се повлечени од самите учесници, рече денес министерот за култура Роберт Алаѓозовски. Од кабинетот на Алаѓозовски велат оти се работи за проектите: Фестивал на ...

Министерството за култура ги повлече и проектите за промоција на сунетот и за гостиварската кујна

Макфакс - 16.04.2018

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, ја информира јавноста дека од спорните проекти што беа дискутирани во јавноста од годинашниот конкурс на Министерството, 10 од нив се повлечени од самите учесници.

Повлечени проекти за афирмација на албанската култура кои требаше да бидат финансирани преку годишната програма

Фокус - 16.04.2018

Десет проекти од Годишната програма на Министерството за култура со вкупна вредност од осум милиони и 519.000 денари се повлечени по ревизијата на Комисијата од Министерството, информираше денеска министерот за култура Роберт Алаѓозовски при ...