TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Годинава во Скопје ќе се одржи геј парада

Телевизија Нова - 11.02.2018

Во годишната програма на Министерството за култура за поддршка на проекти и манифестации во оваа 2018 година ќе одвои 327,250 денари за Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“ Коалиција СЗПМЗ за организирање на настан „ ...

Нема пари за повисоки пензии, но има за геј парада во Скопје

Курир - 11.02.2018

Неодговорно трошење, нетранспарентни институции и негрижа при распоредувањето на парите на граѓаните, вака на кратко може да се опише односот на владата кон буџетот. Па така гледаме како се одвојуваат пари за геј парада, а од друга страна нема ни ...

Во Скопје ќе се одржи Геј парада поддржана од Министерство за култура

Скопје инфо - 12.02.2018

Во годишната програма на Министерството за култура за поддршка на проекти и манифестации во оваа 2018 година ќе одвои 327,250 денари за Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“ Коалиција СЗПМЗ за организирање на настан „ ...

ДНО:”Пари за геј парада , наместо за нов театар во Прилеп?!”

Маркукуле - 11.02.2018

Неодговорно трошење, нетранспарентни институции и негрижа при распоредувањето на парите на граѓаните, вака на кратко може да се опише односот на владата кон буџетот. Па така гледаме како се одвојуваат пари за геј парада, а од друга страна нема ни ...

Во Скопје ќе се одржи геј парада поддржана од Министерство за култура

Република - 12.02.2018

Во годишната програма на Министерството за култура за поддршка на проекти и манифестации во оваа 2018 година ќе одвои 327,250 денари за Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“ Коалиција СЗПМЗ за организирање на настан „ ...

Геј парада во Скопје поддржана од Министерство за култура

Курир - 12.02.2018

Претходно во 2017 година, министерот за култура Роберт Алаѓозоски, го отвори „Скопје прајд викенд“ кој се одржа од 22 – 25 јуни. Настан на кој свое обраќање имаше и Никола Шиндре, кој јавноста ја брануваше со својата колумна во која се ...

Геј парада во Скопје поддржана од Министерство за култура

Вечер - 12.02.2018

Во годишната програма на Министерството за култура за поддршка на проекти и манифестации во оваа 2018 година ќе одвои 327,250 денари за Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници" Коалиција СЗПМЗ за организирање на настан „ ...