TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Комунална хигиена“ – Скопје: Кон вработената која денес предизвика инцидент е отпочната дисциплинска постапка

А1 On - 08.08.2022

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата, а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени, известуваат од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје.

И во градските претпријатија се работело по „рамковен“ принцип: 33 лица во „комуналец“ чистеле од дома

Скопје инфо - 08.08.2022

33 лица во скопска „Комунална Хигиена“ земала плата, но не оделе на работа. На сите нив денес им бил прекинат работниот ангажман, информираа од јавното претпријатие. - Во ЈП Комунална хигиена-Скопје мора да се стави крај на расипничкото трошење на ...

На 33 лица кои земале плата, а не доаѓале на работа во Комунална Хигиена денес им завршија договорите

24Инфо - 08.08.2022

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени. Во ЈП Комунална хигиена-Скопје мора да се стави крај на ...

ЈП „Комунална хигиена“: Кон вработената која предизвика инцидент веќе е започната дисциплинска постапка

Макфакс - 08.08.2022

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП „Комунална хигиена“-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени, информираат од оваа институција.

ЈП „Комунална хигиена“ не им ги продолжи договорите на 33 вработени кои земале плата, а не оделе на работа

24 Вести - 08.08.2022

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени. Во ЈП Комунална хигиена-Скопје мора да се стави крај на ...

ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје: Отпочната е дисциплинска постапка за вработената која денес предизвика инцидент

Press24 - 08.08.2022

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени. Ова го потенцираа во писмено соопштение до медиумите од ЈП ...

ЈП „Комунална хигиена“: Кон вработената која предизвика инцидент веќе е започната дисциплинска постапка

MTM - 08.08.2022

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП „Комунална хигиена“-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени, информираат од оваа институција.

Oтпочната дисциплинска постапка за вработените кои недолично се однесуваа кон новинари

Скопје24 - 08.08.2022

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени. Ова го потенцираа во писмено соопштение до медиумите од ЈП ...

„Комунална хигиена“: Отпочнавме дисциплинска постапка против вработената која денеска предизвика инцидент

Локално - 08.08.2022

ЈП „Комунална хигиена-Скопје“ вечерва соопшти дека отпочната била дисциплинска постапка за вработената која предизвикала инцидент со двајца новинари. -Работниот процес мора да се одвива професионално и со почит кон секој.