TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Следење шпиони и терористи- можност за злоупотреба на прислушувањето?

Телма - 14.01.2018

Во реформските закони за прислушувањето и натаму остануваат деловите за следење на комуникации заради заштита на безбедноста и одбраната за кои според експертите постои можност за злоупотреби доколку надзорот за тој тип на прислушување не се прошири.

Со законските измени поголема можност за злоупотреба на прислушувањето?

Алфа - 14.01.2018

И измените на законите за следење на комуникациите од утре ќе се најдат пред пратениците на прво читање на собраниска седница. И измените на законите за следење на комуникациите од утре ќе се најдат пред пратениците на прво читање на собраниска ...

Власта без опозиција ги тера измените на законите за прислушкување и полиција

Телма - 12.01.2018

Без опозиција и дебата, само со пофалби, без критики, власта во собранието во прво читање ги помина законите за прислушкување, за формирање на агенција која ќе го спроведува прислушкувањето, за класифицирани информации и за полиција.

Спасовски: Ќе има двојна контрола за да се спречат обидите за масовно прислушување

МК News - 12.01.2018

Сетот закони за реформи во безбедносно разузнавачкиот систем кои се спроведуваат согласно препораките на Прибе, со акцент на реформирање на системот за следење на комуникациите, помина денеска на собраниската Комисија за одбрана и безбедност.

Сетот закони за безбедносно разузнавачкиот систем го помина првиот собрански филтер

Локално - 12.01.2018

Собраниската Комисија за одбрана и безбедност, во отсуство на ВМРО ДПМНЕ, даде зелено светло по првото читање на пакет законите за реформи на системот за прислушување и на МВР. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ги увери членовите на ...