TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новото откритие покажува дека животот пристигнал на Земјата од вселената

Независен - 22.03.2023

Научниците за прв пат открија еден од клучните градежни блокови на молекулата на РНК во примероците земени од астероидот Рјугу. Новото откритие укажува на можноста дека градежните блокови неопходни за потеклото на животот пристигнале на нашата ...

Основни животни состојки пронајдени на астероид во вселената

Факултети - 22.03.2023

На астероидот Ријугу е откриена еден од четирите основни дела од РНК, зајакнувајќи ја теоријата дека органските материи потребни за живот на планетава пристигнале од вселената. Во 2020 година сонда на Јапонската агенција за вселенски истражувања ...

Новото откритие на научниците покажува дека животот пристигнал на Земјата од вселената

ТВ21 - 22.03.2023

ДВЕ ОРГАНСКИ соединенија неопходни за живите организми, пронајдени во примероците од астероидот Рјугу, ја поддржуваат теоријата дека некои состојки клучни за појавата на живот на Земјата пристигнале во карпите од вселената пред милијарди години.

Дали животот на Земјата има вонземско потекло?

Кајгана - 22.03.2023

Две органски соединенија неопходни за живите организми, пронајдени во примероците од астероидот Рјугу, ја поддржуваат теоријата дека некои состојки клучни за појавата на живот на Земјата пристигнале во карпите од вселената пред милијарди години.

Откритие кое менува се: Дали животот на Земјата е дојден од вселената

А1 On - 22.03.2023

Две органски соединенија есенцијални за живите организми пронајдени во примероците земени од астероидот Рјугу ја поддржуваат теоријата дека некои состојки клучни за појавата на живот на Земјата пристигнале во карпите од вселената пред милијарди ...

Научниците откриле дека животот на Земјата потекнува од вселената

Канал5 - 22.03.2023

Две органски соединенија неопходни за живите организми, пронајдени во примероците од астероидот Рјугу, ја поддржуваат теоријата дека некои состојки клучни за појавата на живот на Земјата пристигнале во карпите од вселената пред милијарди години.