TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АМЕРИКА СЕ ПЛАШИ ОД ШПИOНАЖА: САД забранија увоз на кинески технологии поради „ризици“ за националната безбедност

Во Центар - 26.11.2022

Вашингтон го забрани увозот и продажбата на нова телекомуникациска опрема од најголемите кинески производители поради „неприфатливиот ризик“ што тие наводно го претставуваат за националната безбедност на САД.

САД ги забранија производите на „Хуавеи“ и уште четири кинески компании поради страв од шпионирање

Сакам да кажам - 26.11.2022

САД ги забранија продажбата и увозот на новата комуникациска опрема од пет кинески компании, вклучувајќи ги „Хуавеи“ и „ЗТЕ“, зашто претставуваат „неприфатлив ризик“ за националната безбедност.

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи” и од „ЗТЕ”

Слободен Печат - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

САД забранија опрема од кинески телекомуникациски компании

Порта - 26.11.2022

Администрацијата на Бајден забрани увоз и продажба на нова телекомуникациска опрема од кинеските компании Huawei Technologies и ZTE, бидејќи тие претставуваат „неприфатлив ризик“ за американската национална безбедност.

САД ја забранија продажба на опрема од Хуавеи и ЗТЕ

Р.С.Европа - 26.11.2022

Администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден забрани одобрување на нова телекомуникациска опрема од кинеските компании Хуавеи Технолоџис и ЗТЕ бидејќи тие претставуваат „неприфатлив ризик“ за националната безбедност на САД.

Забрана за Хуавеи и ЗТЕ во САД

Deutsche Welle - 26.11.2022

„Неприфатлив ризик“ за националната безбедност: апаратите и опремата на кинеските компании Хуавеи и ЗТЕ во иднина не смеат да се увезуваат или продаваат во САД. САД забранија продажба и увоз на апарати за комуникација и опрема за надзор на кинеските ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

Нова ТВ - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

САД ЗАБРАНИ ПРОДАЖБА НА МОБИЛНИТЕ НА ХУАВЕИ И НА ЗТЕ „Тие се ризик за националната безбедност“

+инфо - 26.11.2022

Одлуката не е изненадување, јави ДПА. Американскиот претседател Џо Бајден минатата година нареди со закон да се исклучи мрежната технологија на Huawei и ZTE од американскиот пазар, продолжувајќи ја политиката на неговиот републикански претходник ...

САД забрани продажба на нова опема од Хуавеи и од ЗТЕ

24Инфо - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

Опсервер - 26.11.2022

– Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

Frontline - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

А1 On - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

MakPress - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

24 Вести - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

Независен - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

Во Центар - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД го повлече одобрувањето за нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

Телма - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

САД: Федералната комисија укина одобрување за нова опрема од Хуавеи и од ЗТЕ

Денешен - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Федерална комисија на САД укина одобрување за нова опрема од „ Huawei “ и од „ ZTE “

Канал5 - 26.11.2022

Американскиот претседател Џо Бајден минатата година нареди со закон да се исклучи мрежната технологија на „Huawei“ и „ZTE“ од американскиот пазар, продолжувајќи ја политиката на неговиот републикански претходник Доналд Трамп во спорот со Кина.

САД забрани продажба и увоз на нова опема од „Хуавеи“ и од „ЗТЕ“

Вечер Прес - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Првпат во историјата: САД забранија продажба и увоз на нови уреди од кинеските производители Huawei и ZTE

еМагазин - 26.11.2022

Американската влада забранува продажба и увоз на комуникациски уреди направени од кинески производители на паметни телефони и добавувачи на мрежна опрема Huawei и ZTE, нагласувајќи дека тие претставуваат неприфатлив ризик за националната безбедност, ...

Голем удар од САД за Huawei

USB - 26.11.2022

Администрацијата на Бајден го забрани увозот и продажбата на нова телекомуникациска опрема од кинеските компании Huawei Technologies и ZTE, бидејќи тие претставуваат „неприфатлив ризик“ за американската национална безбедност.