TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Бизнис Вести - 05.06.2024

– Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

50 водечки научници: Глобалното затоплување се забрзува со невидена брзина

Независен - 05.06.2024

Глобалното затоплување забрза на „невидено“ ниво и крајниот рок за негово ограничување се приближува, предупредуваат педесет водечки научници во една студија. Според истражувањето објавено во списанието Earth System Science Data.

Кои земји се историски најодговорни за климатските промени?

Локално - 05.06.2024

Кога зборуваме за климатските промени, приказната секогаш се заснова на еден основен увид: Земјата брзо се загрева поради зголемените концентрации на стакленички гасови. Овој увид го потврдуваат безброј научни студии.

Глобалното затоплување се забрзува со „невидено“ темпо, предупредува студија

Локално - 05.06.2024

Објавенa во списанието Earth System Science Data, студија покажа дека глобалното затоплување се зголемило за 0,26 C помеѓу 2014 и 2023 година. Во истиот период, просечните глобални температури на површината достигнаа 1,19 Целзиусови степени над ...

Глобален данок на богатство за решавање на климатската криза

Кајгана - 04.06.2024

Богатите поединци во сите земји мора да платат повеќе за да ја решат климатската криза, било преку даноци или преку надоместоци за потрошувачка, изјави една од авторките на Парискиот договор.

Глобално затополување – Нова студија го вклучува алармот!

Алсат-М - 05.06.2024

Глобалното затоплување забрза до „невидено“ ниво и крајниот рок за негово ограничување се приближува, предупредија педесет водечки научници во студијата објавена денеска. Според истражувањето објавено во списанието Earth System Science Data .

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Агротим - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Рацин - 05.06.2024

– Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување се забрзува со невидено темпо

Факултети - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија објавена во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Нова ТВ - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Локално - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Либертас - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Глобалното затоплување се забрзува без преседан, предупредуваат 50 светски научници

Вечер Прес - 05.06.2024

Глобалното затоплување забрза на „невидено“ ниво и крајниот рок за негово ограничување се приближува, предупредуваат педесет водечки научници во една студија. Според истражувањето објавено во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Н.Македонија - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието „Ерт систем сајанс дата“.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Курир - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

365 - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува „без преседан“

24Инфо - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.

Водечки научници предупредуваат: Глобалното затоплување забрзува со невидено темпо

Канал5 - 05.06.2024

Глобалното затоплување се забрза до ниво „без преседан“, а рокот во кој треба да се ограничи се приближува, предупредија педесет водечки научници во студија, објавена во списанието Earth System Science Data.