TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Средба Заев - Ромео: Никој нема право да ги запре демократските промени

24 Вести - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Италија во Македонија, Карло Ромео, при што, соопштува СДСМ, е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Средба на Заев со италијанскиот амбасадор

Нова ТВ - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Италија во земјава, Карло Ромео. Како што се наведува во соопштението од партијата, на средбата е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во ...

Заев-Ромео: Демократските процеси мора да се деблокираат

МКД - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска разговараше со амбасадорот на Италија, Карло Ромео, со кого констатирале дека е потребна деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и перспективите на државата.

Заев-Безак: Никој не смее да ги попречува државните интереси

+инфо - 21.04.2017

Продолжуваме кон избор на нов претседател на Собранието и нова Влада, според мнозинската волја, рече Заев. Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Р.Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак.

Заев на средбата со Ромео: Демократските процеси мора да се одблокираат!

+инфо - 21.04.2017

Лидерот на СДСМ објаснил дека трпат граѓаните, кои се во сè поголема егзистенцијaлна криза, а фирмите, имаат проблеми со исплата на плати. Лидерот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со италијанскиот амбасадор, Карло Ромео.

Заев на средба со Безак: Граѓаните на кредибилни избори се изјаснија за промени

Фокус - 21.04.2017

Mора да се почитуваат демократските принципи, односно одлуката на околу 700.000 граѓани, порачал претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево на средба со амбасадорот на Република Словачка, Мартин Безак.

Средба на претседателот на СДСМ Заев со италијанскиот амбасадор Ромео

Идивиди - 21.04.2017

Скопје, 21 април 2017 (МИА) - Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Италија во Македонија, Карло Ромео, при што, соопштува СДСМ, е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес ...

Заев на средбата со Ромео: Демократските процеси мора да се одблокираат!

А1 On - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Р.Италија во Р.Македонија, Карло Ромео. На средбата е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Заев на средбата со Безак: Никој не смее да ги попречува државните интереси, мора да има решение по демократски пат

А1 On - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Р.Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот беше потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе се овозможи стабилност и развој на Република ...

Заев со Безак: Потребен е мирен трансфер на власта

Макфакс - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Р.Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот беше потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе се овозможи стабилност и развој на Република ...

Средба на претседателот на СДСМ Заев со италијанскиот амбасадор Ромео

Сител - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Италија во Македонија, Карло Ромео, при што, соопштува СДСМ, е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Средба на претседателот на СДСМ Заев со словачкиот амбасадор Безак

Канал5 - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Република Словачка во Република Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот, како што соопштија од СДСМ, била потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе ...

Заев на средбата со Ромео: Демократските процеси мора да се одблокираат!

Макфакс - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска се сретна со амбасадорот на Р Италија во Р Македонија, Карло Ромео. На средбата е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Заев со Безак: Потребен е мирен трансфер на власта

Точка - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Р. Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот беше потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе се овозможи стабилност и развој на Република ...

Заев на средбата со Ромео: Демократските процеси мора да се одблокираат!

Либертас - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Р.Италија во Р.Македонија, Карло Ромео. На средбата е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Заев на средба со Безак: Мора да има решение по демократски пат!

Локално - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево на средба со амбасадорот на Република Словачка, Мартин Безак посочил дека мора да се почитуваат демократските принципи, односно одлуката на околу 700.000 граѓани.

Заев-Безак: Никој не смее да ги попречува државните интереси

Бриф - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Р.Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот беше потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе се овозможи стабилност и развој на Република ...

Заев на средбата со Ромео: Демократските процеси мора да се одблокираат!

Точка - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска се сретна со амбасадорот на Р Италија во Р. Македонија, Карло Ромео. На средбата е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Заев со Безак: Потребен е мирен трансфер на власта

Репортер - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Р.Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот беше потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе се овозможи стабилност и развој на Република ...

Заев – Безак: Никој не смее да ја загрозува егзистенцијата и стабилноста на граѓаните

Стандард - 21.04.2017

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретнал со амбасадорот на Словачка во Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот било потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе се овозможи стабилност и развој на Република Македонија ...

Заев на средба со Безак: Мора да има решение по демократски пат!

Либертас - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево на средба со амбасадорот на Република Словачка, Мартин Безак посочил дека мора да се почитуваат демократските принципи, односно одлуката на околу 700.000 граѓани.

Заев на средба со италијанскиот амбасадор: Нема да дозволиме последици по државата поради лични криминални интереси

Стандард - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска остварил средба со амбасадорот на Италија во земјава, Карло Ромео. На средбата била констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Заев на средбата со Безак: Никој не смее да ги попречува државните интереси

Слободен Печат - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево се сретна со амбасадорот на Р.Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак. Тема на разговорот беше потребата од деблокирање на демократските процеси, со коишто ќе се овозможи стабилност и развој на Република ...

Заев на средбата со Ромео: Демократските процеси мора да се одблокираат

Слободен Печат - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Р.Италија во Р.Македонија, Карло Ромео. На средбата е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Заев на средба со Безак: Мора да има решение по демократски пат!

Мета - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев попладнево на средба со амбасадорот на Република Словачка, Мартин Безак посочил дека мора да се почитуваат демократските принципи, односно одлуката на околу 700.000 граѓани.

Заев до Ромео: Нема да дозволиме последици на штета на граѓаните и на државата

Позитив.мк - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска со италијанскиот амбасадорот Карло Ромео разговарал за политичката криза во Македонија. На средбата, како што соопштуваат од партијата, е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во ...

Заев до Ромео: Ќе продолжиме со чекорите за деблокирање на демократските процеси

Локално - 21.04.2017

Парламентарното мнозинство ќе продолжи со чекорите кон избор на нов претседател на Собранието и избор на новата влада, рекол лидерот на СДСМ, Зоран Заев на денешната средба со амбасадорот на Италија во Македонија, Карло Ромео.

Заев: Следни чекори на парламентарното мнозинство се нов собраниски претседател и реформска влада

Фактор - 21.04.2017

Лидерот на СДСМ денеска остварил средба со италијанскиот амбасадор во земјава при што од средбата била испратена порака дека е неопходна итна деблокада на демократските процеси. Заев соопштил дека парламентарното мнозинство ќе ги продолжи чекорите ...

Заев до Ромео: Ќе продолжиме со чекорите за деблокирање на демократските процеси

Мета - 21.04.2017

Парламентарното мнозинство ќе продолжи со чекорите кон избор на нов претседател на Собранието и избор на новата влада, рекол лидерот на СДСМ, Зоран Заев на денешната средба со амбасадорот на Италија во Македонија, Карло Ромео.

Заев се сретна со амбасадорот на Р. Италија! Еве за што се разговараше

Бизнис Вести - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Р.Италија во Р.Македонија, Карло Ромео. На средбата е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Средба на претседателот на СДСМ Заев со италијанскиот амбасадор Ромео

Телевизија Нова - 21.04.2017

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Италија во Македонија, Карло Ромео, при што, соопштува СДСМ, е констатирана потребата од деблокада на демократските процеси во Македонија, во интерес на граѓаните и стабилноста и ...

Заев до Билт-ќе го деблокираме процесот во Парламентот

Р.С.Европа - 18.04.2017

Демократските процеси се неопходни за напредокот на Македонија и мора да се овозможат низ почитување на Уставот и законите од сите политички субјекти и институции во државата, заеднички констатирале претседателот на СДСМ Зоран Заев и копретседавачот ...

Заев до Билд: Груевски и ВМРО ДПМНЕ се плашат од соочување со правдата

Нова ТВ - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со ко-претседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билд.

Заев до Билт: Груевски и ВМРО-ДПМНЕ поради страв од правдата ја загрозуваат стабилноста на државата

МКД - 18.04.2017

Демократските процеси се неопходни за напредокот на Република Македонија и мора да се овозможат низ почитување на Уставот и законите од страна на сите политички субјекти и институции во државата, заеднички е констатирано на средбата на лидерот на ...

Заев: Ќе ги деблокираме процесите согласно Уставот, брзо ќе избереме спикер

+инфо - 18.04.2017

Заклучено е дека е потребно што побрзо да се реализираат неопходните реформи посебно во независно судство и независни институции. Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со ...

Заев: Ќе го деблокираме парламентот и ќе избереме претседател и влада

Фокус - 18.04.2017

Парламентарното мнозинство ја презема обврската да го деблокира демократскиот процес во парламентот согласно Деловникот, Уставот и законите. Ќе биде брзо избран новиот претседател на Собранието, а потоа и новата реформска Влада.

Брзо ќе биде избран собраниски спикер, порача Заев по средбата со Билт

Сакам да кажам - 18.04.2017

Лидерот на СДСМ Зоран Заев кажа дека парламентарното мнозинство ја презело обврската да го деблокира Собранието и најави дека брзо ќе биде избран новиот претседател на парламентот по денешната средба со Карл Билт, копретседавачот на Европскиот совет ...

(ВИДЕО) Заев на средбата со Билт: Ќе биде брзо избран нов претседател на Собрание и нова влада

А1 On - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со копретседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билт.

СДСМ: Парламентарното мнозинство ќе го деблокира демократскиот процес...

Н.Македонија - 18.04.2017

СДСМ: Парламентарното мнозинство ќе го деблокира демократскиот процес По средбата меѓу ко-претседавачот на Европскиот совет за надворешни однови Карл Билд и лидерот на СДСМ, Зоран Заев од партијата информираа дека донстатирано е дека демократските ...

Заев на средбата со Билт: Ќе ги деблокираме процесите согласно Уставот, брзо ќе избереме собраниски претседател!

Канал5 - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со ко-претседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билт.

Заев по средбата со Билд: Ќе го деблокираме демократскиот процес во Парламентот

Актуелно24 - 18.04.2017

Заеднички е констатирано дека демократските процеси се неопходни за напредокот на Република Македонија и дека мора да се овозможат низ почитување на Уставот и законите од страна на сите политички субјекти и институции во државата.

Заев по средбата со Билд: Ќе го деблокираме демократскиот процес во Парламентот

Точка - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со ко-претседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билд.

Заев по средбата со Билд: Ќе го деблокираме демократскиот процес во Парламентот

Репортер - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со ко-претседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билт.

Заев по средбата со Билд најави деблокирање на демократскиот процес во парламентот

Нетпрес - 18.04.2017

Заеднички е констатирано дека демократските процеси се неопходни за напредокот на Република Македонија и дека мора да се овозможат низ почитување на Уставот и законите од страна на сите политички субјекти и институции во државата, соопштија во ...

Заев на средбата со Билд: Ќе ги деблокираме процесите согласно Уставот, брзо ќе избереме спикер

Слободен Печат - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со ко-претседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билд.

Заев до Билд: Ќе го деблокираме процесот во Парламентот

Позитив.мк - 18.04.2017

Демократските процеси се неопходни за напредокот на Македонија и мора да се овозможат низ почитување на Уставот и законите од сите политички субјекти и институции во државата, заеднички констатирале претседателот на СДСМ Зоран Заев и копретседавачот ...

Заев по средбата со Билт најавува деблокирање на демократскиот процес и избор на влада

Фактор - 18.04.2017

По средбата со шведскиот дипломат лидерот на СДСМ најави деблокирање на демократските процеси и брзо формирање на влада. Од кабинетот на Заев соопштуваат дека двајцата функционери констатирале дека демократските процеси се неопходни за напредокот на ...

Заев до Билт: Груевски нема право да ја загрозува стабилноста на државата

Локално - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, и заменик-претседателката на партијата, Радмила Шекеринска, денеска во Скопје се сретнаа со копретседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билт.

(ВИДЕО) Заев на средбата со Билт: Ќе ги деблокираме процесите согласно Уставот, брзо ќе избереме нов собраниски ...

Бриф - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик претседателката Радмила Шекеринска денеска се сретна со ко-претседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билт.

Заев до Билт: Груевски нема право да ја загрозува стабилноста на државата

Мета - 18.04.2017

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, и заменик-претседателката на партијата, Радмила Шекеринска, денеска во Скопје се сретнаа со копретседавачот на Европскиот совет за надворешни односи, поранешен премиер на Шведска и шеф на дипломатијата, Карл Билт.