TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Талибанците питачат пари од САД

МКД - 14.09.2021

Талибанците денес ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари кои ги вети меѓународната заедница и ги повикаа Соединетите Американски Држави да бидат повеликодушни. „Се заблагодаруваме и го поздравуваме ангажманот на меѓународната заедница од ...

Новиот шеф на авганистанската дипломатија вети дека ќе ги спречи нападите

Локално - 14.09.2021

Министерот за надворешни работи во новата авганистанска влада предводена од Талибанците денеска изјави дека остануваат посветени на тоа да не дозволат екстремистите да ја користат територијата за напад надруги земји.

Талибанците бараат финансиска помош од САД

Слободен Печат - 14.09.2021

Талибанците во вторникот ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари ветена од меѓународната заедница и ги повикаа САД да бидат повеликодушни, пренесува АП. „Благодариме и ја поздравуваме посветеноста на меѓународната заедница од околу 1 милијарда ...

Талибанците бараат финансиска помош од САД

Press24 - 14.09.2021

Талибанците во вторникот ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари ветена од меѓународната заедница и ги повикаа САД да бидат повеликодушни, пренесува АП. „Благодариме и ја поздравуваме посветеноста на меѓународната заедница од околу 1 милијарда ...

Талибанците ја поздравија ветената меѓународна помош и го повикаа Вашингтон да биде дарежлив

Нова ТВ - 14.09.2021

Талибанците денеска ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари што ја вети меѓународната заедница за Авганистан и ги повикаа САД да покажат поголема великодушност. – Им благодариме и ги поздравуваме обврските на светот од околу една милијарда ...

Талибанците ја поздравија ветената меѓународна помош

Р.С.Европа - 14.09.2021

Талибанците денеска ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари што меѓународната заедница ја вети за Авганистан и ги повикаа Соединетите Држави да покажат поголема великодушност. „Им благодариме и ги поздравуваме преземените мерки од околу 1 ...

АМЕРИКА Е ГОЛЕМА ЗЕМЈА, ТРЕБА ДА БИДЕ ДАРЕЖЛИВА Талибанците ја поздравија ветената меѓународна помош

+инфо - 14.09.2021

Им благодариме и ги поздравуваме обврските на светот од околу една милијарда американски долари помош и ги повикуваме да продолжат да даваат помош за Авганистан - рече Амир Кан Мутаки, вршител на должноста министер за надворешни работи во новата ...

Талибанците ја поздравија ветената меѓународна помош и го повикаа Вашингтон да биде дарежлив

24Инфо - 14.09.2021

Талибанците денеска ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари што ја вети меѓународната заедница за Авганистан и ги повикаа САД да покажат поголема великодушност. – Им благодариме и ги поздравуваме обврските на светот од околу една милијарда ...

Талибанците ја поздравија ветената меѓународна помош и го повикаа Вашингтон да биде дарежлив

Опсервер - 14.09.2021

Талибанците денеска ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари што ја вети меѓународната заедница за Авганистан и ги повикаа САД да покажат поголема великодушност. – Им благодариме и ги поздравуваме обврските на светот од околу една милијарда ...

Талибанците ја повикаа Америка да биде подарежлива

Вечер Прес - 14.09.2021

Талибанците денеска ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари што ја вети меѓународната заедница за Авганистан и ги повикаа САД да покажат поголема великодушност. – Им благодариме и ги поздравуваме обврските на светот од околу една милијарда ...

Талибанците ја поздравија меѓународната помош од 1.2 милијарди долари, но бараат и да продолжи: Америка е голема земја, ...

365 - 14.09.2021

Кабул, 14 септември 2021 (МИА) – Талибанците денеска ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари што ја вети меѓународната заедница за Авганистан и ги повикаа САД да покажат поголема великодушност.

Талибанците ја поздравија ветената меѓународна помош и го повикаа Вашингтон да биде дарежлив

MakPress - 14.09.2021

Талибанците денеска ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари што ја вети меѓународната заедница за Авганистан и ги повикаа САД да покажат поголема великодушност. – Им благодариме и ги поздравуваме обврските на светот од околу една милијарда ...