TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ФОТО) ПАЃААТ ЅВЕЗДИ – Вечерва и во наредните две ноќи дожд од метеори на небото

Репортер - 12.08.2017

Овогодинешните „солзи на свети Ловре“, беа најспектакуларни некогаш, тврдат астрономите. Ѕвездите ќе паѓаат во ноќите до крајот на неделата, а освен со телескоп, можеа да се забележат и со голо око.

Започна "Метеорскиот дожд" и ќе трае четири ноќи: Астрономите го најавија како еден од најубавите во последните неколку ...

Точка - 12.08.2017

Дождот на метеори започна вчеравечер, а вечерва и во наредните две ноќи ќе имате можност да видите повеќе од стотици ѕвезди кои паѓаат секој час... Овогодишниот вселенски спектакл на дожд од метеори нема да сакате да го пропуштите бидејќи е најавен ...

Небото овој викенд ќе ни приреди спектакуларно шоу!

Скопје инфо - 12.08.2017

Оваа година се очекува најсветлиот дожд од метеори за кој се верува дека ќе го осветли небото и дека некои метеори ќе бидат видливи и во текот на денот. Дождот се очекуваа да почне на 11-ти август и да трае до 13-ти август, 2017-та година.

Метеорскиот дожд Персеиди снимен од селото Куклица, кратовско (Фото)

Сакам да кажам - 12.08.2017

Метеорскиот дожд Персеиди кој се појавува секоја година на лето во северната хемисфера, можеше да се види ноќта помеѓу петокот и саботата. Станува збор за природен спектакл што се случува секоја година.

(ВИДЕО) Започна “Метеорскиот дожд” и ќе трае четири ноќи: Астрономите го најавија како еден од најубавите во последните ...

Скопје24 - 12.08.2017

Дождот на метеори започна вчеравечер, а вечерва и во наредните две ноќи ќе имате можност да видите повеќе од стотици ѕвезди кои паѓаат секој час… Овогодишниот вселенски спектакл на дожд од метеори нема да сакате да го пропуштите бидејќи е најавен ...

Метеорскиот дожд Персеиди „загревање“ за американската соларна еклипса (ВИДЕО)

МКД - 11.08.2017

Метеорскиот дожд овој викенд е како вовед за Сончевата еклипса на 21 август. Астрономите годинава проектираат нешто повисока стапка од нормалната од 150 метеори на час преку Северна Америка.

Овој викенд на ноќната програма: Персеиди 2017

ЕНаука - 11.08.2017

Секоја година, август е месец кој за астрономите е обележан со исчекување на метеорскиот рој Персеиди. Се работи за прекрасен ноќен настан, чиј интензитет варира од година во година, а ретко разочарува: за време на максимумот, можат да се видат ...

„Солзите на св. Лоренс“- Овој викенд небото ќе ни приреди спектакуларна глетка

Сител - 11.08.2017

„Солзите на св. Лоренс“ е името на една од најспектакуларните глетки на ноќното небо што можете да ја погледнете во текот на викендот. „Солзите на св. Лоренс“ е годишен метеорски дожд и спаѓа меѓу најсветлите и највидливите метеорски феномени, а на ...

Овој викенд очекувајте го метеорскиот дожд Персеиди

Репортер - 11.08.2017

Секоја година, август е месец кој за астрономите е обележан со исчекување на метеорскиот дожд Персеиди. Се работи за прекрасен ноќен настан, чиј интензитет варира од година во година, а ретко разочарува: за време на максимумот, можат да се видат ...

Дожд од метеори ќе трае четири ноќи

Локално - 12.08.2017

Дождот на метеори започна вчеравечер, а вечерва и во наредните две ноќи ќе имате можност да видите повеќе од стотици ѕвезди кои паѓаат секој час… Овогодишниот вселенски спектакл на дожд од метеори нема да сакате да го пропуштите бидејќи е најавен ...

Овој викенд на ноќната програма: Персеиди 2017

Алсат-М - 11.08.2017

Секоја година, август е месец кој за астрономите е обележан со исчекување на метеорскиот рој Персеиди. Се работи за прекрасен ноќен настан, чиј интензитет варира од година во година, а ретко разочарува: за време на максимумот, можат да се видат ...

Викендов ќе „паѓаат ѕвезди“

Скопје инфо - 11.08.2017

„Солзите на св. Лоренс“ е името на една од најспектакуларните глетки на ноќното небо што можете да ја погледнете во текот на викендот. „Солзите на св. Лоренс“ е годишен метеорски дожд и спаѓа меѓу најсветлите и највидливите метеорски феномени, а на ...

Персеиди 2017 – Небесен спектакл

Шеталиште - 11.08.2017

Секоја година, август е месец кој за астрономите е обележан со исчекување на метеорскиот рој Персеиди. Се работи за прекрасен ноќен настан, чиј интензитет варира од година во година, а ретко разочарува: за време на максимумот, можат да се видат ...