TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НБРСМ овозможи отворање сметки кај странските електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Канал5 - 29.08.2019

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која ја разгледа и ја донесе Одлуката за изменување на Одлуката за начинот и условите под кои резидентите коишто не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Независен - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Вечер Прес - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБРМ: Овозможено отворањето сметки кај странските електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Денар - 29.08.2019

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која ја разгледа и ја донесе Одлуката за изменување на Одлуката за начинот и условите под кои резидентите коишто не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Слободен Печат - 29.08.2019

Тие ќе можат овие сметки да ги користат исклучиво за комерцијални цели, односно за купување и/или за продавање стоки и услуги по електронски пат. Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која ја разгледа и ја донесе Одлуката за ...

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

МКД - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

Овозможено отворањето сметки кај странските електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Бизнис Вести - 29.08.2019

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која ја разгледа и ја донесе Одлуката за изменување на Одлуката за начинот и условите под кои резидентите коишто не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Нетпрес - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

MTM - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

Овозможено отворањето сметки кај странските електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Фактор - 29.08.2019

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која ја разгледа и ја донесе Одлуката за изменување на Одлуката за начинот и условите под кои резидентите коишто не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

MakPress - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

„Пејпал“ наскоро и за примање пари откако НБ овозможи отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за ...

Либертас - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБРМ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Опсервер - 29.08.2019

Советот на Народната банка на Република Македонија (НБРМ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

еМагазин - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

Овозможено отворањето сметки кај странските електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Република - 29.08.2019

Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на која ја разгледа и ја донесе Одлуката за изменување на Одлуката за начинот и условите под кои резидентите коишто не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

НБ: Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

Скопје инфо - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

Конечно: Македонците ќе можат да го користат PayPal во целост

Курир - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

Македонците ќе можат да го користат PayPal во целост

Пулс24 - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.

Македонците ќе можат да го користат PayPal во целост

iPortal - 29.08.2019

Советот на Народната банка (НБ) на денешната редовна седница донесе одлука за изменување на одлуката за начинот и условите под кои резидентите што не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство.